Spring til indhold
Nyhed

’Verdens bedste robotby i børnehøjde’ indgår det første partnerskab med Facebook

21-11-2019

IT-virksomheden Facebook bakker op om Odense Kommunes ambition om, at byens børn skal opleve, at de bor i verdens bedste robotby. Et nyt partnerskab støtter opkvalificering af lærere og pædagoger, så de bliver endnu dygtigere til at ruste børnene til fremtiden i en by, der blandt andet lever af teknologi og digitalisering.

Partnerskab med Facebook

Susanne Crawley Larsen, Carsten Sørensen og Marianne Justesen, leder på Seden Skole, glæder sig alle over partnerskabet. Foto: Odense Kommune

I sidste uge vedtog Odense Byråd strategien 'Verdens bedste robotby i børnehøjde' - med den følger 50 millioner kroner over ti år til dannelse og uddannelse af Odenses børn og unge. Ambitionen er, at de 50 millioner kroner skal fordobles i værdi gennem partnerskaber med blandt andre de lokale it- og robotvirksomheder. Nu er den første aftale siden strategiens vedtagelse på plads - en aftale til en værdi af 500.000 kroner.

- Jeg er stolt af, at Facebook så kort tid efter etableringen i Odense melder sig på banen som en markant samarbejdspartner. Styrken i den nye strategi er, at vi har indset, at dannelse og uddannelse af vores børn til fremtiden ikke alene er et dagtilbudsprojekt eller et skoleprojekt, men et byprojekt. Jeg håber, at flere af vores virksomheder vil følge efter, så vi kan nå målet om at fordoble de 50 millioner kroner, som byrådet har sat af, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

 

Efteruddannelse og nyt teknologisk legetøj

6. klasse på Seden Skole agerede kulisse, da partnerskabet mellem Facebook og Odense Kommune i dag officielt blev indgået. Eleverne her arbejder nemlig i denne uge med udvikling og kodning af deres egne små computerspil. Der bevæger de sig ind i en verden med digital kodning gennem 'Coding Class' - et ugelangt undervisningsforløb som ungdomsskolen, UngOdense, tilbyder til alle kommunens 6. klasser og deres lærere. 

Det er netop 6. årgangs lærere, der som de første får gavn af det nye partnerskab, når de kommer på kursus og får flere kompetencer til at fortsætte arbejdet med det digitale kodesprog i hverdagen i klasserne.

6. klasse på Seden Skole koder egne spil i Coding Class

Eleverne i 6. klasse på Seden Skole udvikler og koder deres egne spil i Coding Class. Foto: Odense Kommune

Det nye partnerskab rummer også børnehaverne i Odense. I ti børnehuse deltager medarbejderne i et forløb, der vil give dem basal forståelse for programmering gennem leg med robotter og forskellige platforme, der er målrettet de mindre børn. Desuden giver partnerskabet mulighed for, at der kan købes nye teknologier ind til børnenes leg og læring, som også børnene i andre børnehuse vil få i hænderne.

- Vi er utroligt glade for at have fået muligheden for at støtte op om et projekt, der sætter fokus på digital dannelse af Odenses børn og unge. Det er ikke længe siden, vi slog dørene op i Odense, så det betyder meget, at vi allerede nu kan bidrage til et arbejde, der kombinerer teknologi og uddannelse i vores nye lokalområde. Vi vil gerne være en aktiv del af fællesskabet i Odense, og vi ser frem til et godt samarbejde med Odense Kommune om 'Verdens bedste robotby i børnehøjde' og fremtidige projekter, siger Carsten Sørensen, der er Site Manager for Facebook's Data Center i Odense.

Fakta om 'Verdens bedste robotby i børnehøjde'

Odense Byråd vedtog den 13. november strategien 'Verdens bedste robotby - strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde'. De 50 millioner kroner dertil kommer fra salget af naturgasselskabet Nature Energy, som Odense Kommune solgte i december 2017 sammen med de syv øvrige fynske ejerkommuner. Herudover er ambitionen at rejse yderligere 50 mio. kroner gennem strategiske partnerskaber med virksomheder, fonde og uddannelsessteder.

Strategien står på tre ben:

  • Alle voksne omkring børnene skal rustes til at hjælpe børnene i deres digitale dannelse.
  • Byen skal have et børn- og ungemiljø med fokus på robotter og teknologi-fantasi i et internationalt snit.
  • Strategiske partnerskaber skal binde tætte bånd mellem fx daginstitutioner, folkeskoler, erhvervsliv og frivillige.

Find den samlede strategi her.

6. klasse på Seden Skole er begejstret for at kode egne spil

Eleverne fra 6. klasse på Seden Skole fortalte begejstret om deres egne kodede spil til Susanne Crawley Larsen og Carsten Sørensen. Foto: Odense Kommune

 

Vedhæftede filer

image00004.jpeg
Piger og S og C.jpg
Fælles foto.jpg

 

Kontaktinformation

Spørgsmål bedes rettet mod Louisa Dybdahl, pressekontakt for Facebook, på tlf. 5372 9587 eller mail louisa.d@adviceas.dk
Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, træffes på mobil: 30604419 eller via pressetelefonen i Børn- og Ungeforvaltningen, 63754525