Onboarding
På denne side, kan du læse om den onboarding, du modtager som vikar i Odense Kommunes Vikarkorps.

GDPR:
Alle medarbejdere i Odense Kommune skal gennemføre det obligatoriske GDPR e-lærings kursus, som findes på Medarbejderportalen (https://odense.essenslms.com/my-courses)
Som medarbejder i ÆHF skal du gennemføre det på niveau 2, da du i hverdagen har med personfølsomme oplysninger at gøre.
Magtanvendelse:
Alle ansatte i Vikarkorpset skal gennemføre et to timers e-lærings kursus omkring magtanvendelse, fordi man som ansat i Vikarkorpset kan have med borgere fra alle forløb at gøre (https://odense.plan2learn.dk/)
Forflytning:
Alle vores vikarer skal have en basis viden i forhold til forflytninger. Denne viden skal du tilegne dig på dine følgedage.
Samtidig vil vi altid lave et individuelt skøn sammen med den enkelte vikar i forhold til, om der er behov for et 2-dags kursus, eller det allerede er noget du har i forbindelse med fx uddannelse.
Nexus-undervisning:
Som fastansat SSH og SSA vil vi sørge for, at du kommer på Nexus-kursus for, at du har den rette viden og kompetencer for løsningen af dine opgaver.
Ufaglærte vikarer, vil få en kort introduktion til, hvordan besøg og medicin vinges af som udført og givet, samt hvordan du dokumenterer en observation/afvigelse ved borgeren eller opretter en opgave.
FMK:
Er du ansat som SSA og skal varetage medicinhåndtering, vil du komme på FMK-kursus, så du bliver tildelt de rettigheder, der er behov for, for at løse opgaven.
Sygeplejefaglig dokumentation i Nexus:
Som SSA skal du på sygeplejefaglig dokumentation.
Onboarding kursus:
SSH:
Alle fastansatte SSH’er vil komme på et 3-dags introkursus, hvor du som vikar vil blive introduceret til ÆHF og den rehabiliterende tilgang, samt meget andet relevant, bl.a.:
- Neuropædagogik
- Stomi
- Terminalpleje
- Hygiejne
- Hjerte/kar
- Hud
SSA:
Alle fastansatte SSA’er vil komme på et 3-dags introkursus, hvor du som vikar vil blive introduceret til ÆHF og den rehabiliterende tilgang, samt meget andet relevant bl.a.:
- Hygiejne
- Neuropædagogik
- KOL
- Hjerte
- Stome
- Kateter
- Akutte sår
Uddelegering af SUL-opgaver:
Når du som SSH og ufaglært skal varetage sundhedslovindsatser (SUL) hos en borger, skal du som vikar have uddelegeret opgaven, før du må varetage denne selvstændigt. Har du ikke fået en opgave uddelegeret, og den alligevel står på din køreliste, når du møder op som vikar, er det vigtigt, at du sørger for at sige fra overfor opgaven, hvis ikke du har kompetencerne til at udeføre opgaven.
Du vil modtager den teoretiske undervisning af en sygeplejerske, og derefter vil du skulle se det i praksis, når du er ude og have følgevagter.
Følgedage på arbejdspladserne:
Alle medarbejdere vil tilbydes mellem 0-5 følgedage på vores arbejdspladser. Vi vil altid lave en individuel vurdering af, hvor mange dage du som vikar har brug for, i samarbejde med dig.