Spring til indhold

Vi brænder for faget og den faglige udvikling

Leder i Lavsengruppen, Camilla, fortæller her om tværfaglighed, sammenhold og morgenbrød i Lavsengruppen.

I Lavsengruppen skal man brænde for de specialiserede borgergrupper. Borgerne der har sindslidelse, erhvervet hjerneskade og medfødt hjerneskade kræver høj faglighed, koordinering og relationsarbejde. Men brænder du for det, får du i Lavsengruppen en arbejdsplads, hvor personlig og faglig udvikling er i højsæde, og hvor kollegaerne internt har en fantastisk høj social kapital med sammenhold og morgenbrød.

 

Læring og udvikling

Camilla Damhave er rehabiliteringsleder i gruppen, og hun fortæller, at i Lavsengruppen skal man have lyst til læring og udvikling:

 

Citat
Vi får f.eks. Hjerneskaderådgivningen til at komme meget herud, og så går de ned i en enkelt borgersag og snakker om den hjerneskade.Camilla, rehabiliteringsleder

 

Det giver rigtig meget læring til teamet omkring en borger, at de får den ekstra læring og sparring omkring hjerneskade. Derfor prioriterer Camilla også at trække så meget faglighed udefra som muligt ind på arbejdspladsen til oplæg og sparring.

Med sparring og læring kommer også udvikling. Camilla fortæller, at det i gruppen er vigtigt, at de ikke fokuserer på den enkelte medarbejder, når de oplever fejl:

 

Citat
Når vi undrer os, så undrer vi os på opgaven og ikke på medarbejderen. Alle kan lave fejl, og så lærer vi af det.Camilla, rehabiliteringsleder

 

Tværfaglighed

Camilla vil gerne fremhæve, at tværfagligt arbejde i gruppen er der, hvor Lavsengruppen virkelig kan stå frem. Det tværfaglige arbejde er blevet stærkt via teammøder, som ligger fast om onsdagen i rul af Team 1, Team 2, Team 3, og Personalemøde. På møderne deltager en rådgiver, og generelt bliver der videns delt rigtig meget.

 

Citat
Teammøder er der arbejdet rigtig meget på, og det bruger vi tid på. Her er det vigtigt, at man er til stede og arbejder ind i det, selvom man ikke kender borgeren.Camilla, rehabiliteringsleder

 

Møderne i de forskellige teams har bidraget til en god mødekultur, og til at de forskellige medarbejderes tværfaglighed bliver brugt.

Det vigtige relationsarbejde

Camilla ser i høj grad borgergruppen som et attraktivt parameter for medarbejdere i Lavsengruppen. Det er meget specifikke og specialiserede forløb, og det er en stor del af arbejdet at skabe relationer.

 

Citat
Medarbejderne skal ind og gøre en indsats – og en indsats kan godt være bare at få borgeren til at åbne en brevsprække. Det er vigtigt med relationsarbejdet.Camilla, rehabiliteringsleder

 

Det er ikke kun borgerne, men kan også være de pårørende, der kræver noget relationsarbejde fra medarbejderne. Gruppen får stadig yngre og yngre mennesker med erhvervet hjerneskade og sindslidelse, og her er pårørendearbejdet og koordineringen med de pårørende vigtig.

Koordinering er i det hele taget en væsentlig arbejdsopgave i Lavsengruppen. Der er hurtigt mange, man skal koordinere med. Udover pårørende gælder det f.eks. eksterne samarbejdspartnere som Bostøtten, Neuropædagogisk og Hjerneskade Rådgivningen.

Social kapital

Camilla kan fortælle, at de i Lavsengruppen er så privilegerede, at medarbejderne prioriterer at være sociale sammen. Derfor har de også en arbejdsplads med høj social kapital.

 

Citat
Vi har godt humør i Lavsengruppen. Medarbejderne har humor og glæde, og de går op i at være sociale sammen. De har spilleaftner, hvor de sidder og spiller Partners osv., og i weekenderne har de morgenbrødsordning. Det er jo kun noget man har, fordi man har lyst til at være sammen.Camilla, rehabiliteringsleder

 

Lavsengruppen har i sommeren 2021, da Corona var på lavt niveau, holdt en sommerfest, hvor alle deltog, og det var noget, medarbejderne snakkede om i 3 måneder efter.

Genveje