Spring til indhold

Socialrådgiver

Som socialrådgiver i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune er der rig mulighed for at kombinere din viden indenfor socialrådgiverarbejdet. Du vil opleve, at den tværfaglige sparring med dine kollegaer er en vigtig del af din hverdag, da i sammen skal hjælpe borgeren bedst muligt videre.

Socialrådgiver
Som socialrådgiver i Odense Kommune har du mange faglige muligheder.

Du bliver en del af et netværk på cirka 30 engagerede socialrådgivere i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune. Vi er omkring 65 arbejdspladser med hver sin unikke kultur, men hvor fælles fokus er at skabe livskvalitet for den enkelte. Det er her, du gør en forskel - hver dag! 

 

Læs mere herunder for at få et indblik i hverdagen som socialrådgiver i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune. 

 

Mange faglige muligheder

Som socialrådgiver i Odense Kommune er der et væld af faglige muligheder. Du kan eksempelvis bruge din ekspertise i myndigheden, i den arbejdsrettet indsats på Hjerneskadecentret, i rådgivningen som konsulent og i arbejdet som opsøgende socialarbejder i Team Opsøgende Ældre

 

I dit arbejde som socialrådgiver i Odense Kommune er der rig mulighed for at kombinere din viden indenfor socialrådgiverarbejdet, men det er altid med borgeren i centrum. Med din faglige forståelse af samfundet og mennesket skal du hjælpe borgere og pårørende videre fra svære livssituationer og støtte dem til et mere selvstændigt liv. I Odense Kommune kan du finde det socialrådgiverarbejde, der interesserer dig, fordi mulighederne er mange. Du har også mulighed for at videreudvikle din faglighed gennem efteruddannelse og kurser. 

 

Relationsarbejde i centrum

Relationsarbejde er en central del af arbejdet som socialrådgiver i ÆHF. I dit arbejde som socialrådgiver i kommunen vil du kunne arbejde med socialt udsatte borgere, som har brug for meget støtte. Som socialrådgiver i sådan en situation vil du fungere som et vigtigt bindeled, der hjælper borgeren med at få kontakt til systemet og få adgang til nødvendige ressourcer. Du vil også kunne arbejde tæt sammen med borgere, der står i en situation, der har vendt op og ned på deres liv. Du skal med din viden hjælpe dem med at navigere gennem systemet og finde den rette støtte. Det kunne være i form af at få borgeren tilbage på arbejde, rådgive om sygdom og genoptræning og samtaler med pårørende. Det helt centrale er at udrede borgernes behov og sikre, at de får den nødvendige støtte. 

 

Citat
Det har altid været vigtigt for mig at se det hele menneske. Se nu det hele menneske, som du lærer så meget om. Det kan man sagtens få lov til, selvom du har en paragraf, du skal følge. Der er så meget, som du kan gøre for, at det her menneske får en god oplevelse. Det har altid drevet mig i mit socialrådgiverarbejde.
Natacha, socialrådgiver i Ældre- og Handicapforvaltningen.


Du bliver en del af et fagligt fællesskab 

Du bliver en del af et stærkt fagligt fællesskab, da vi med tværfagligt samarbejde hjælper borgerne bedst. Du vil opleve at blive skarpere på den sundhedsfaglige viden, da du har et tæt samarbejde med sundhedsfagligt personale. Det tværfaglige samarbejde skaber rum for udvikling og vigtig sparring. Det gode kollegaskab med gensidig tillid og respekt er afgørende for at kunne håndtere de krævende opgaver, som følger med arbejdet som socialrådgiver.

Genveje