Demensteam
Demensteamet er et specialiseret team, der rådgiver og vejleder borgere med diagnosticeret demens, deres pårørende og plejepersonale. Vi er en medarbejdergruppe med høj faglighed, der står midt i orkanens øje og trækker tråde ud til vores samarbejdspartnere, så vi kan hjælpe demensramte familier til en ny hverdag med sygdommen.
Om din nye arbejdsplads
Demensteamet er et lille specialiseret team med 10 engagerede kollegaer, hvoraf syv arbejder som demenskoordinatorer, én som hjemmevejleder og to som fysioterapeuter. Vi har også sygeplejerskestuderende tilknyttet vores team. Vi rådgiver og vejleder borgere med diagnoseret demens, deres pårørende og plejepersonale i demenssygdommen. Der er 1000 hjemmeboende borgere tilknyttet vores team. Hver demenskoordinator er tilknyttet en hjemmeplejegruppe, hvor de har en rådgivende funktion. Vores hjemmevejleder er tilknyttet yngre mennesker med demens og deres familier, når der er et behov for dette. Forløbet med hjemmevejlederen er afgrænset og med fokus på pædagogiske mål og opnåelse af disse. Vi har et træningshold med fysisk og kognitiv træning med seks deltagere, der kommer hos os to gange om ugen i et forløb á fire måneder. Det er vores fysioterapeuter, der har ansvaret for træningen og det evidensbaseret træningsindhold.
Hos os vægter vi vores relationer højt. Vi står ofte i sårbare situationer, derfor lægger vi meget vægt på faglig sparring og supervision. Vi er et team med en flad struktur, hvor alle respekterer og anerkender hinanden. Hos os har vi forskellige uddannelsesmæssige baggrunde som ergoterapeut, fysioterapeut, socialpædagog, sygeplejerske og social- og sundhedsassistent, og vi bringer de forskellige fagligheder i spil for at levere en tværfaglig indsats, således at borgere og pårørende får god rådgivning og vejledning.
Det kan du glæde dig til
Du kan glæde dig til en arbejdsplads med spændende og varierende opgaver. Vi er et team, der har omsorg for hinanden. Vi sætter stor pris på et godt kollegaskab, hvor alle er åbne og ærlige overfor hinanden. Vi lægger stor vægt på høj faglighed, videndeling og læring. Du kan glæde dig til en spændende hverdag med faglige udfordringer, hvor du hjælper familier i svære situationer, og hvor din hjælp bliver værdsat. Tre gange om året tilbyder vi pårørendeundervisning, der er et kursus over seks gange. Derudover underviser vi i demenssygdomme på plejehjem, i foreninger, til Alzheimerdagen og lignende.
Det er et selvstændigt arbejde med spændende opgaver, hvor vi virkelig kan mærke, at vi gør en forskel. Vi får lov til at følge borgerne i en lang og svær periode, hvor vi er med til at støtte og hjælpe. Jeg er stolt af, at vi kan gøre livet en lille smule lettere for dem.
Bettina, demenskoordinator
Du kan se frem til en selvstændig hverdag, hvor du selv tilrettelægger din arbejdsdag. Ledelsen hos os er altid tilgængelig og har en stor tillid til medarbejderne. Vi er en arbejdsplads, der ser det hele menneske – ikke kun sygdommen. Det er vigtigt for os at vise stor ydmyghed overfor hinanden og de borgere, som vi kommer ud til. Som medarbejder hos Demensteamet skal du være klar til at gribe boldene og være klar på en uforudsigelig hverdag. Vi tager blandt andet udgangspunkt i Tim Kitwoods teiorier, neuropædagogik, Marte Meo, BPSD og Nationalt Videncenter for Demens' anbefalinger i vores rådgivning. Derudover bruger vi Åben Dialog i samtaler med borgere og deres netværk. Vi er en arbejdsplads, der er meget stolte af at kunne hjælpe og skabe relationer, der giver borgere en lettere hverdag med demens.
Dine muligheder hos os
Hos os har alle medarbejdere lang erfaring med demens og hjerneskader. Alle har flere tillægsuddannelser såsom Demenskoordinatoruddannelse, neuropædagogik, Marte Meo osv. Som medarbejder hos os har du mulighed for at udvikle din faglighed gennem kurser eller efteruddannelser. Mange af dine kommende kollegaer er i gang med at tage en Åben Dialog uddannelse. Derudover er erfaring i undervisning af voksne også en stor prioritet hos os, da vi bruger mange timer på at undervise plejepersonale og pårørende.
Vi har supervision, som også giver os mulighed for at rykke os fagligt. Vi har et stort fokus på dygtiggørelse indenfor demensområdet, da vi vil være de førende indenfor vores felt. Den enkelte ansatte har derfor et stort ansvar for at følge med i den nyeste viden, så vi kan rådgive og vejlede borger, pårørende og plejepersonale bedst muligt.
Vil DU være med til at skabe fremtidens arbejdsplads hos Demensteamet i Odense Kommune?
Skriv Demensteam i søgefeltet for at få ledige stillinger hos os frem
Ønsker du at vide mere?
GODT AT VIDE OM DEMENSTEAM
Vores adresse er: Slotsgade 5, 2. tv., 5000 Odense C.
Arbejdstider:
Hos os er fleksibilitet en vigtig del af vores hverdag, derfor planlægger medarbejderne selv deres arbejdstider.
Der er ingen aften- og weekendarbejde.
VISO-specialister
Vi har to demenskoordinatorer og én hjemmevejleder, som har opgaver for VISO. Vi er leverandør for Socialstyrelsen til forskellige kommuner for at rådgive og vejlede borgere, pårørende og fagpersoner i komplicerede sager.
Det sociale
Det er vigtigt for os, at vi har det godt socialt på arbejdspladsen. Vi arrangerer sociale aktiviteter, fordi det er limen, der holder os sammen, da vi er meget ude af huset. Vi kombinerer sommetider det faglige og sociale, hvilket giver en god dynamik i teamet.