KOL
Odense Kommune har tilbud til dig med KOL og til dig, der er i forhøjet risiko for at udvikle KOL.

Patientuddannelsesforløb
Center for Sundhed og Forebyggelse kan give dig redskaber, støtte og viden til en hverdag med kronisk sygdom. Her kan du få hjælp til at ændre vaner, møde andre med samme sygdom og afprøve forskellige motionsformer. Du vil altid først og fremmest blive tilbudt en uforpligtende, afklarende samtale. Tilbuddet er til dig der har KOL.
Er du i forhøjet risiko?
Har du endnu ikke en diagnose, men er i forhøjet risiko for at udvikle en hjertesygdom, har vi motionshold, MediYoga og vaneforløb, som du kan deltage på.
Afklarende samtale
For at finde ud af hvilket tilbud du skal have, starter vi med at indbyde dig til en samtalem hvor vi sammen afklarer dine behov og ønsker og finder ud af, om du kan have glæde af nogle af vores tilbud. Du kan finde kontaktoplysninger til Center for Sundhed og Forebyggelse her.
Pårørende
I Center for Sundhed og Forebyggelse er der altid mulighed for, at pårørende kan deltage.
Digital patientuddannelse
Forløbet henvender sig til dig, som gerne vil lære mere om, hvordan du lever med type 2-diabetes. Via en App får du adgang til opdateret viden, videoer, gruppebaseret undervisning og øvelser, som giver dig inspiration til, hvordan du lever et godt liv med type 2-diabetes. Selve forløbet starter med en afklarende samtale i Center for Sundhed og Forebyggelse.
Har du følgende symptomer, kan det være tegn på KOL:
- Åndenød - du bliver nemt forpustet
- Hoste med eller uden slim
- Pibende vejrtrækning
Tal med din læge hvis du har haft symptomer i mere end 2 måneder. Din læge kan undersøge dig for, om du har KOL.
For at finde yd af hvilket tilbud du skal have, starter vi med at indbyde dig til en afklarende samtale. Til samtalen snakker vi sammen om dine behov og ønsker. Du kan finde kontaktoplysninger til Center for Sundhed og Forebyggelse her.