Spring til indhold
Nyhed

Huller i Odenses veje lappes konstant, men nye opstår lige så hurtigt

06-02-2024

Skift mellem frost- og tøvejr samt store mængder regn giver store udfordringer med huller i asfalten. Hullerne lappes hurtigst muligt, men nye opstår i næsten samme fart.

Asfalthuller_edited.jpg

Faaborgvej er en af mange veje, som denne vinter har fået huller i asfalten. De fleste af hullerne i asfalten er fyldt igen, men nye dukker konstant op. Foto: Odense Kommune

Som bilist i Odense er man ikke i tvivl. Denne vinter har budt på mange huller i asfalten, og selvom hullerne bliver lappet så hurtigt som muligt, så opstår der konstant nye på grund af dårligt vejr.

-       Vinteren er hård ved asfalten i hele landet - også her i Odense. Der er kommet store mængder vand. Når det skifter mellem frost- og tøvejr, så trænger vandet ned i asfalten, og det er umuligt at forudse, hvor hullerne opstår. Derfor lapper vi hullerne, så hurtigt, som vi kan, men vi må også erkende, at der konstant opstår nye, og det bliver nok først bedre, når vi kommer så langt hen på året, at vi har en konstant temperatur med plusgrader og bedre vejr, siger by- og kulturrådmand, Søren Windell (C).

Forrygende travlt

Det er den uheldige skiften mellem tø- og frost tilsat solide mængder regn, som har gjort denne vinter ekstra hård ved asfalten. De store mængder vand har også betydet, at vejkassen - som er det grundlag asfalten lægges på - mange steder er våd, og det er dårligt nyt for vejen, fordi den bliver slået i stykker, når der er svage punkter.

Funktionsleder for vejdrift i Odense Kommune, Heine Risom, forklarer, at lapninger på vejen ikke er en permanent løsning, men en midlertidig. Samtidig arbejder asfaltfirmaerne på højtryk, og det giver udfordringer med arbejdskraft.

-       Lappede huller er ikke rare at køre over, men det er trods alt bedre end et hul. Der er masser af huller i vejene over hele Danmark, og det kan mærkes, fordi der er kamp om at få folk til at lave arbejdet. Der er ikke uanede mængder af entreprenører, og de kan køre i døgndrift, men deres medarbejdere er jo forståeligt nok også nødt til at holde fri på et tidspunkt. Derfor er der ikke flere ressourcer at sætte ind lige nu, forklarer han.

Giv et tip - gerne om de små veje

Hvis man vil give et tip til kommunen, er det nemmest og hurtigst, hvis man henter appen "Giv et tip - Odense". Med den kan man sende både et billede af hullet samt dets lokation. Så snart Odense Kommune hører om hullet, bliver der givet besked til en entreprenør, der så hurtigt som muligt tager ud og reparerer hullet.

Odense Kommune er bekendt med hullerne på de store veje, men det er en stor hjælp, hvis borgere sender tips om huller på de mindre sideveje og lignende.

Du kan læse mere om Giv et tip på denne side.

Kontaktinformation

Søren Windell, by- og kulturrådmand, tlf. 3070 3693

Heine Risom, funktionsleder, vejdrift, tlf. 2041 5553