Nyt talentforløb skal gøre det nemmere for studerende at finde job efter studiet
Flere studerende ved SDU skal fremover kombinere viden med virkelighed og undervisningslokalerne med verden udenfor. Al erfaring viser nemlig, at studerende, der er i praktik under studierne, har bedre muligheder for at finde job, når de kommer ud på den anden side.
Derfor er Odense Kommune, SDU, konsulentbureauet Lead The Talent samt tre A-kasser gået sammen om et nyt projekt ved navn TalentX. Formålet er at give de studerende på den sidste del af deres studie bedre muligheder for at komme i projektorienteret forløb i erhvervslivet og dermed forbedre deres jobmuligheder.
"Vi vil gerne have flere studerede til at vende blikket mod jobmarkedet i den sidste del af deres studietid. Jo bedre, de kender arbejdsmarkedet og de krav, virksomhederne og organisationerne stiller, jo lettere kan de målrette både den sidste del af deres studie og deres kommende jobsøgning," siger beskæftigelses- og socialrådmand i Odense Kommune, Christoffer Lilleholt.
Han bakkes op af prodekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, Jan Guldager.
"Vi ved, at der er større chance for at komme i job, hvis man har haft et relevant studiejob eller på andre måder har kombineret viden og virkelighed," siger han.
Studerende matches direkte med virksomhederne i teams af 4-6 kandidater
Ofte kan det opleves som en bremseklods for nogle studerende at skulle gennemgå en lang og til tider kompliceret proces for at komme i mål med planen om at skulle i projektorienteret forløb. Den del er taget ud af TalentX. Her matches de studerende direkte med virksomhederne, som de tværfaglige grupper af 4-6 kandidater skal løse en konkret case for over 12 uger. Som medvirkende casevirksomhed forpligtiger man sig desuden til at fortsætte samarbejdet med flere af kandidaterne i studiejob efterfølgende.
Og det er ikke blot de studerende, som vil træde styrket og sandsynligvis med et nyerhvervet studiejob ud af projektforløbet. For de deltagende små og mellemstore virksomheder kan det blive et stort skub på deres vækstrejse af få 4-6 kandidater ud i netop deres virksomhed for at få løst en specifik case. Det er i hvert fald erfaringen hos Lead The Talent, som de seneste 10 år netop har beskæftiget sig med spørgsmålet om, hvordan man kan nedbringe ledigheden og styrke erhvervslivet i en og samme handling.
Studerende matches med virksomheder inden sommerferien
"Vi har igennem de seneste mange år hjulpet ledige akademikere i beskæftigelse og kender til kompleksiteten af problemstillingen - og ligeledes hvad der skal til for at løse den. Vores erfaringer og anbefalinger fra andre eksperter peger på øget samarbejde mellem virksomheder og studerende som en af løsningerne på dimittendledigheden. Vi glæder os derfor til at kunne afprøve vores nye forløb på kandidatstudierne og styrke samarbejdet mellem de studerende og virksomhederne allerede inden, man afslutter sit studie," siger Ahmet Günes fra Lead The Talent.
Lead The Talent er allerede i gang med at finde deltagende studerende og virksomheder til forløbet. Inden sommerferien bliver de studerende matchet med lokale virksomheder på Fyn, som de i løbet af efteråret skal løse en konkret udfordring for.
TalentX er finansieret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings pulje til jobrettede aktiviteter for kommende dimittender. Ud over Odense Kommune, SDU, konsulentbureauet Lead The Talent, drives forløbet også af Akademikerens A-kasse, Magistrenes A-kasse og CA-A-kasse.
Beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt tlf. 30 60 43 56
Stifter af Lead The Talent Ahmet Günes tilf. 21 71 72 85
Prodekan på SDU Jan Guldager Jørgensen tlf. 60 11 43 75