Spring til indhold
Nyhed

Minister ser på biodiversitet i Sejerskoven

07-03-2022

Miljøminister Lea Wermelin kommer tirsdag middag forbi Odense for at se på to af de initiativer, Odense Kommune arbejder med for at skabe mere vild natur i Odense. Besøget i Odense er ministerens første stop på hendes NaTur de VILDE Danmark.

Natureventyr i Sejerskoven.jpg

Forældre og børn kan lære om biodiversitet med Natureventyr i Sejerskoven, og ministeren skal se, hvordan man kan bore huller i et gammelt træ for at insekterne får bedre levevilkår.

Landets kommuner dyster om titlen som Danmarks Vildeste Kommune. I den anledning gæster miljøminister Lea Wermelin Odense tirsdag den 8. marts i tidsrummet 12:30 - 13.15, hvor hun vil blive præsenteret for eksempler på Odense Kommunes arbejde med at give naturen bedre plads og skabe større biodiversitet.

- Odense Kommune er med i dysten om at blive Danmarks vildeste kommune, og i By- og Kulturforvaltningen har vi sat ind med en stribe små og store projekter - tæt på borgerne i byens rekreative områder, på kirkegårde og i de større skove - for at sikre gode vilkår for blomster, insekter og dyr, siger by- og kulturrådmand Søren Windell (K).

Klima- og miljørådmand Tim Vermund (S) viser ministeren rundt i Sejerskoven ved Fruens Bøge, som har en helt unik biodiversitet med mange sjældne svampe, mosser og lav.

I Sejerskoven vil ministeren bliver præsenteret for to indsatser for at skabe større biodiversitet i Odense Kommune. Det første er natureventyret "Lucas og den store opdagelsesrejse", som formidler skovens biodiversitet i børnehøjde, mens små og store går tur sammen i en af Odenses ældste skove.

Ministeren skal desuden se et ældre bøgetræ, hvor en stor gren er knækket af under stormen Malik. Det store afbræk i stammen vil gøre træet svagere over tid, og det vil derfor med tiden skulle fældes af sikkerhedshensyn, fordi det står tæt på en sti. I stedet for at fælde træet vil de resterende grene blive fjernet, og den høje stamme vil få lov til at blive stående. En såkaldt afgrenet højstamme vil være til stor glæde for fugle, insekter og svampe. Under ministerens besøg vil der blive boret huller i stammen, som skal fremme processen med træets forfald, så insekterne hurtigere flytter ind.

Under besøget i Sejerskoven vil ministeren også  høre om nogle af de projekter, der er på tegnebrættet for at gøre Odense endnu vildere, nemlig projekterne i Odense Kommunes "Handleplan for natur og biodiversitet".

- Vi har i Odense Kommune fået en ny Klima- og Miljøforvaltning, som skal favne den overordnede indsats for at blive klimaneutral i 2030. Målet er ambitiøst, og alle indsatser gælder fra biobrændsel til insektvenlige områder på byens kirkegårde. Jeg glæder mig til at vise de to indsatser frem for miljøministeren og forklare ministeren om kommunens brede indsats, siger klima- og miljørådmand Tim Vermund.

Arbejdet med at fremme biodiversiteten og skabe mere vild natur er ikke nyt for Odense Kommune, som i mange år har tænkt biodiversitet ind i forskellige projekter, store som små. Blandt de seneste projekter er fx de nye søer på Eksercermarken, der skal skabe mere biodiversitet i området, Gasværksgrundens omdannelse til en blomstrende, insektvenlig park, Assistenskirkegårdens vild med vilje-initiativer og et klimatilpasnings- og naturprojekt på østsiden af Seden Strandby.

Pressen er velkommen til at deltage i ministerens besøg i Sejerskoven. Der vil også være mulighed for at stille ministeren spørgsmål. Indgang til skoven kan ske ved Grynmøllen 9.

Læs mere om Lea Wermelins vilde tour

Kontaktinformation

Rådmand Søren Windell, By- og Kulturforvaltningen, via presseansvarlig Morten Vilsbæk på tlf. 6551 2080

Rådmand Tim Vermund, Klima- og Miljforvaltningen, via presserådgiver Camilla Ahlmann-Petersen på tlf. 28181914