Sæt fart på din bæredygtige virksomhedsidé
Nu åbner tilmeldingen til et temaforløb om cirkulær økonomi og bæredygtighed fra Odense Iværksætterservice. Dermed har alle - både etablerede, nystartede virksomheder og projekter på idéstadiet - lejlighed til at blive klogere på muligheder, udfordringer og løsninger i forbindelse med bæredygtige virksomheder. Deltagelse er gratis.
Odense - og resten af verden - har brug for bæredygtige idéer, hvis den grønne omstilling skal lykkes. Det gælder ikke mindst i erhvervslivet, og derfor tilbyder Odense Iværksætterservice et temaforløb, hvor emnet er cirkulær økonomi og bæredygtighed.
Over fire dage - i perioden fra 19. maj til 9. juli - kan deltagerne lære mere om, hvordan de udvikler videre på deres grønne forretningsidé eller gør deres virksomhed mere bæredygtig. Forløbet sætter fokus på kommunikation af bæredygtighed samt på bæredygtighed og cirkulære forretningsmodeller i forbindelse med både fysiske produkter og services.
Blandt deltagere er Biokapslen, som producerer og sælger bionedbrydelige kaffekapsler. Kapslerne er så bionedbrydelige, at virksomheden arbejder på at få dem godkendt til at kunne sorteres som madaffald.
Biokapslen begyndte i 2019, og nu har virksomheden tilmeldt sig temaforløbet, fortæller indehaver Frederik Korff.
- Vi arbejder allerede med bæredygtighed, og temaforløbet er en mulighed for at blive klogere og bedre, så vi kan udvikle virksomheden yderligere. Alle ved jo, at samfundet og erhvervslivet skal flytte sig i en bæredygtig retning, så hvis man vil have en god fremtid, skal man hele tiden dygtiggøre sig i den retning, siger Frederik Korff.
By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) er enig i, at der er behov for et endnu større fokus på cirkulær økonomi og bæredygtighed.
- Det er utrolig positivt, at vi har virksomheder, som har fokus på at udvikle sig i en bæredygtig retning. Her tænker jeg både på helt nystartede virksomheder, der kommer på en god idé, og på de etablerede, som omstiller og flytter sig. De er alle sammen med til at rykke samfundet, og der er brug for, at vi hjælper dem på vej. Derfor håber jeg også, at der vil være stor interesse for temaforløbet. Programmet er bredt og relevant for alle, siger Christoffer Lilleholt.
Noget for alle
At bredden er stor, kan ses på tilmeldingerne, hvor helt nystartede virksomheder som Crateit også har registreret sig. Virksomheden er i sin spæde start, og den bygger på en eksamensidé om at mindske børns skærmtid på en kreativ og bæredygtig måde.
Konceptet består af kasser og figurer lavet i træ, som børn kan pynte med deres yndlingstuscher, glitter og farver. Efterfølgende kan figurerne bruges til pynt og leg.
Crateit er udviklet og testet i samarbejde med børn og pædagoger på Tarup Skole, og nu håber folkene bag, at det kan udvikle sig til en god virksomhed.
- Vi er meget tidligt i forløbet, men vi skal allerede på besøg hos vores første kunde, og vi lancerer vores hjemmeside om kort tid, så det går også stærkt nu. Det har vist sig, at det giver god mening for Crateit at gå i retning af bæredygtighed og socialt entreprenørskab. Oprindeligt var det ikke grundtanken, men det passer godt til virksomheden, og derfor har vi brug for at få mere viden om mulighederne. Derfor har vi tilmeldt os temaforløbet, siger Rikke Lund Jørgensen, ansvarlig for produktion og produktudvikling hos Crateit.
De fire dage om cirkulær økonomi og bæredygtighed varer hver fire timer og foregår dels på Stjerneskibet, dels hos BUDWEG CALIPER A/S og Zirkel. Der er desuden en mentorordning, som kører mellem temadagene samt to måneder efter endt forløb.
Tilmelding
Iværksætterdanmark tager imod tilmeldingen, og der er åbent cirka en måned før opstart, hvilket er gældende for alle forløb.
Christoffer Lilleholt, by- og kulturrådmand, tlf.: 65 51 20 80
Randi Trabjerg, iværksætterkonsulent, tlf.: 20 51 70 85
Frederik Korff, Biokapslen, tlf.: 93 90 06 40
Rikke Lund Jørgensen, Crateit, tlf.: 24 76 15 54