Kulturmaskinen får millioner fra Statens Kunstfond til at binde byens musikliv sammen
Kulturmaskinen med spillestederne Frølageret og Magasinet er netop udpeget som netværks- og genrespillested af Statens Kunstfond for perioden 2022-2024. I perioden vil Kulturmaskinen med en million kroner hvert år fra Statens Kunstfond have særligt stort fokus på vækstlag, talentudvikling og samskabelse med byens store netværk af musikaktører, og samtidig binde forstæderne i Odense sammen med spillestederne i bymidten for at styrke det levende kulturmiljø.
Blot 10 spillesteder i hele landet er udpeget til netværks- og genrespillestedsordningen. Statens Kunstfond har afsat en samlet pulje på ca. 10 mio. kroner, og en million kroner årligt til Kulturmaskinen skal give bedre udfoldelsesmuligheder for vækstlag og etablerede kunstnere og desuden sikre bedre samarbejde mellem koncertarrangører.
"Det er med glæde og stolthed, at vi modtager anerkendelsen fra Statens Kunstfond. Vi ser frem til at styrke de musikalske ildsjæle og dygtige musikfolk og til muligheden for at binde forstæder fra Bellinge til Stige sammen med spillestederne i centrum. Med udpegningen til netværks- og genrespillested kan Kulturmaskinen binde kulturen i byen og lokalsamfundene tættere sammen til gavn for publikum, ildsjæle og dedikerede udøvere af musik", siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt.
Talentudvikling på Frølageret
En stor del af arbejdet vil foregå omkring Kulturmaskinens lille spillested Frølageret, hvor arrangørgrupper som Røde Himmel, DanceLikaMonkey, Folk Big Band, Knud! og Klub Golem udgør en stor og vigtig del af det fælles program. Frølageret fungerer som udviklingsrum, hvor idéer kan omsættes til virkelighed, hvor viden kan deles og musikken kan spire nedefra. Kulturmaskinen satser på talentudvikling i samarbejde med det lokale musikfællesskab MUsU og flere af byens uddannelsesinstitutioner. En talentudvikling, som i sidste ende gerne skulle resultere i flere lokale navne på Kulturmaskinens store scene, Magasinet.
Udpegelsen gør det muligt for Kulturmaskinen at styrke og udvide det nuværende musikalske netværk, forankret i det lokale musikmiljø. Samtidig giver det mulighed for at gå ind i nye musikalske satsninger, som sætter Odense på landkortet - fx verdensmusikfestivalen Resonator, Nashville Nights og Akademiet For Åben Lytning.
Med konceptet NOMADE kan Kulturmaskinen også rykke musikken ud af vante rammer og ind i forsamlingshuse, parker, kollegier og fabrikker i Odenses mange bydele. Her vil institutionen som netværksspillested understøtte eksisterende initiativer og koncertmiljøer og bidrage med nye koncerter og oplevelser.
"Odense har fostret mange musikere og arrangører gennem tiderne, og det er den ånd, vi gerne vil sikre ved at fokusere på lokale talenter og miljøer. Vores oplevelse er at både nye og indfødte odenseanere gerne vil engagere sig aktivt i vigtige relationer og det samvær, som live-musikken er en væsentlig ramme om. Vi glæder os, men er også ydmyge i det videre arbejde med fællesskaberne i de odenseanske musikmiljøer både bag-, på- og foran scenerne. Med udpegelsen kan Kulturmaskinen åbne endnu mere op for samarbejder - alt det bedste skabes og opleves sammen, i Odense" , siger Kulturmaskinens leder Jakob Kwederis.
Kulturmaskinen ønsker ifølge Jakob Kwederis med den ny status som netværks- og genrespillested at bidrage til, at flere unge med interesse for musik tager del i byens musikliv og bliver i byen.
www.odense.dk
Faglig leder for Program & PR, Niels Christian Geil
nicge@odense.dk / 30703903