Ekstra hjælp til små og mellemstore virksomheder og iværksættere
Små og store virksomheder og iværksættere i Odense kan hente hjælp og vejledning hos Erhvervskontakten, Erhvervshus Fyn og private aktører til deres spørgsmål om støttepakker og andre udfordringer under nedlukningen i hele landet som følge af coronasituationen lige nu.
Det er ikke lige nemt for alle at drive virksomhed i disse dage, hvor Danmark holder sig indendørs. Hverken for etablerede virksomheder eller iværksættere. Derfor har Erhvervskontakten og private aktører sat gang i flere tiltag, som skal holde hånden under Odenses erhvervsdrivende.
Udfordringerne er mange: Svigtende omsætning, ukendte personalespørgsmål, brudte forsyningskæder og akutte, økonomiske udfordringer. Så der er behov for sparring og vejledning. Det gælder både for iværksætteren i opstart, den nye virksomhed eller koncernen med mange års erfaring.
Uanset baggrunden er der sparring og hjælp at hente i forhold til de udfordringer, som nedlukningen i hele landet har givet Odenses erhvervsliv.
- Vi har fra krisens første dag sagt, at vi vil gøre alt, vi overhovedet kan for at holde hånden under vores lokale virksomheder og deres medarbejdere. Vi har vedtaget en erhvervspakke til en værdi af mere end 100 millioner kroner, og nu ruster Erhvervshus Fyn op, så ni mand sidder klar ved telefonerne til at støtte og rådgive virksomhederne. Alle virksomheder, som har behov for assistance, skal endelig henvende sig, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.
By- og kulturrådmand Jane Jegind supplerer:
- Det er vigtigt, at vi bakker op om vores iværksættere og virksomheder. Vi har brug for, at de kommer igennem denne tid på den bedst tænkelige måde, så de hurtigt er oppe i omdrejninger igen. Der er mange nyheder og ordninger at forholde sig til, og der er brug for hjælp, så alle finder den rette vej frem. Desuden skal vi gøre alt, hvad vi kan for at holde gang i hjulene med god og effektiv sagsbehandling og fleksibilitet, siger rådmanden.
Kontakt til virksomheder
By- og Kulturforvaltningen har screenet virksomhedssagerne i Byggesag, og medarbejderne begynder nu at kontakte virksomheder, som kan have fordel af en fremrykket sagsbehandling.
På iværksætterområdet er Odense Iværksætterservice i færd med at kontakte virksomheder, der har modtaget vejledning inden for de seneste 2-3 år for at høre, om de har brug for hjælp i den nuværende situation. Desuden er der sendt nyhedsbrev ud til 2.900 modtagere med oplysning om at tage fat i Odense Iværksætterservice, hvis de har brug for assistance.
Der vil derudover blive kigget på, om der er behov for særlige indsatser, når situationen bliver normal igen, så både iværksættere og virksomheder kommer hurtigt tilbage på sporet.
Her kan der hentes hjælp og sparring
Her følger en liste over kommunale og private tilbud, hvor virksomheder og iværksætter kan få sparring og vejledning under nedlukningen.
Få overblik på https://www.odense.dk/erhverv/erhvervskontakten/corona-og-din-virksomhed
Få overblik over hjælpepakkerne på Virksomhedsguiden.dk
ErhvervsKontakten hjælper virksomheder med at finde rundt i det offentlige system. ErhvervsKontakten tager imod alle spørgsmål, sætter stik i til relevante myndigheder og hjælper virksomhederne med at navigere i kommunens tilbud, ydelser og tilladelser.
Er du som virksomhed i tvivl om, hvor du skal søge hjælp og vejledning i den nuværende situation, så hjælper ErhvervsKontakten dig med at finde svaret.
Odense Iværksætterservice står klar til at vejlede iværksættere i opstartsfasen, nyopstartede virksomheder, virksomheder med op til 5 års erfaring og socialøkonomiske virksomheder, som oplever driftsmæssige udfordringer som følge af nedlukningen lige nu.
Odense Iværksætterservice henviser også til andre, som kan hjælpe, fx advokater, revisorer og andre rådgivere, som tilbyder gratis hjælp.
Virksomhed og Arbejdskraft - har du som virksomhed behov for at rekruttere ekstra arbejdskraft, eller har du spørgsmål om, hvordan virksomhedspraktikker og løntilskud bliver påvirket i denne periode, så er Virksomhed og Arbejdskraft klar til at hjælpe dig.
Erhvervshus Fyn hjælper med sparring i forhold til vækstmuligheder, finansieringsmuligheder og klyngeudvikling inden for robot, droner, byggeri, det maritime og turisme.
I forbindelse med Corona-udbruddet hjælper de desuden med sparring på din virksomheds drift under vanskelige forhold, vejledning om din virksomheds muligheder for brug af statslige ordninger og assistance til krisehåndtering af din virksomhed.
Gennem programmet Early Warning tilbyder erhvervshuset rådgivning og sparring til kriseramte virksomheder, som har brug for en turnaround, en rekonstruktion eller er tæt på konkurs. Rutinerede konsulenter og et styrket korps af 13 frivillige erhvervsfolk stiller på Fyn deres hjælp til rådighed uden beregning.
Fynsk Erhverv har oprettet et "Corona Advisory Board", som virksomhederne har mulighed for at stille spørgsmål til. Der tilbydes sparring og gode råd i øjenhøjde fra repræsentanter af medlemskredsen, der har særlig viden, erfaring, indsigt og kan bringe relevante kontakter i spil.
Skattestyrelsen har oprettet en hotline, hvor virksomheder kan få svar på deres spørgsmål om hjælpepakken på tlf. 72 22 12 39 alle hverdage kl. 9-18
Borgmester Peter Rahbæk Juel via presserådgiver Jon Bøge Gehlert, mobil: 21 15 29 10
Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Anette Pihl Nielsen, kontorchef for Byggesag og Erhverv, tlf.: 29 33 54 33