Spring til indhold
Nyhed

Politikere og frivillige bygger bro til en bedre by

10-05-2019

Hvordan bliver Odense til et endnu bedre sted at bo? Det og flere andre vigtige spørgsmål bliver drøftet til Fælles om Odense Dialogen 2019, når Center for Civilsamfund sammen med borgmester og rådmænd inviterer til en vigtig snak mellem frivillige foreninger, borgere og kommunen.

 
Fælles om Odense Dialogen 2019
 
 

Der findes hundredvis af foreninger, som er vidt forskellige, i Odense Kommune. Fælles for dem alle er dog, at de er båret af frivillige kræfter, som fortjener de absolut bedste vilkår for at gøre en forskel.

Derfor har Odense Kommune i en årrække inviteret til Fælles om Odense Dialogen, hvor blandt andre borgmester Peter Rahbæk Juel (S), rådmænd og politikere fra de øvrige forvaltninger kommer for at bygge bro mellem borgere, foreninger og kommunen.

Alle er velkomne til dialogmødet - uanset om man er frivillig i en idrætsforening, til den lokale vejfest eller i en større nationalforening. Erfaringen er, at mødet kun bliver bedre af, at der er mange forskellige frivillige med. Derfor er der også en begrænsning på to deltagere pr. forening.

- Som kommune kan vi sagtens have mange gode ideer til, hvordan vi skaber de bedste rammer for de frivillige foreninger og civilsamfundet, men hvert år, når vi holder Fælles om Odense Dialogen, har vi muligheden for at se de frivillige i øjnene og høre, om de er enige. Det får vi enormt meget ud af, fortæller Sara Lund Jensen der er konsulent ved Center for Civilsamfund i Borgernes Hus.

Enorme kræfter hos frivillige

Dialogmødet har også den store fordel, at politikerne ser, hvilken kreativitet og enorme kræfter der ligger i civilsamfundet blandt de frivillige. Samtidig er det en god mulighed for at anerkende deres store indsats.

- Vi arbejder efter en strategi om at samarbejde med civilsamfundet, og på dagen har vi mulighed for at tage temperaturen på, hvor langt vi er med at opfylde de ambitioner - for eksempel at det skal være nemt at være frivillig i Odense, siger Sara Lund Jensen.

Til dialogmødet vil politikerne medbringe emner, som de brænder for at få en dialog omkring. Rådmand for By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind (V) vil for eksempel gerne snakke om, hvordan vi kan arbejde sammen om at skabe stærke lokalområder.

Borgmester Peter Rahbæk Juel vil gerne drøfte, hvordan fællesskaber kan styrke den gode omgangstone mellem Odenses borgere, mens Pernille Bendixen (DF) ønsker sig en dialog om, hvordan vi skaber fællesskaber der favner børn og unge. Efter de faste dialogrunder vil der også være mulighed for at se hvilke kommunale puljer, man har mulighed for at søge, samt at få en uforpligtende dialog med flere af politikerne.

Dialogmødet finder sted mandag den 27. maj klokken 16-19.30 på Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, 3 sal, Odense C.

Tilmelding er nødvendig på www.odense.dk/fællesomodense

Fakta

  • Center for Civilsamfund er sammensat af medarbejdere fra alle Odense Kommunes forvaltninger.
  • Her tilbydes blandt andet rådgivning og sparring til aktive borgere, frivillige og foreninger. 
  • Du kan møde centerets ansatte på 2. sal i Borgernes Hus.
 

Kontaktinformation

Sara Lund Jensen, konsulent ved Center for Civilsamfund, tlf.: 30 66 17 93