Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune inviterer til Demensuge

12-09-2019

Den 21. september er det international Alzheimerdag. Det bliver markeret flere steder i Danmark og også i Odense. Odense Kommune har i den forbindelse valgt at dedikere en hel uge til demens. Fra den 16. til den 20. september inviteres derfor til demensuge med forskellige foredrag og arrangementer.

I dag lever ca. 3000 borgere i Odense med en demenssygdom, og i flere år har Odense Kommune markeret den internationale Alzheimerdag for netop at sætte fokus på demens. I år vil Odense Kommune som noget nyt dedikere hele ugen op til den nationale Alzheimerdag den 21. september til diverse demens-arrangementer.

Fra Søren Windell, rådmand for ældre- og handicapområdet, lyder det:

"Danskerne lever længere og længere, og derfor er der også flere og flere, der får demens. Det betyder, at demens er noget, vi alle sammen kommer i berøring med på et eller andet tidspunkt, og derfor er det vigtigt, at vi snakker åbent om det og tilegner os viden. Det bliver der rig mulighed for, når vi i uge 38 sætter fokus på demens med forskellige åbne arrangementer, og jeg håber, at rigtig mange odenseanere vil deltage."

Del af Demensvenligt Odense

Den nye demensuge i Odense kommer som sagt til at løbe af stablen i uge 38 og byder på arrangementer for både den almindeligt interesserede odenseaner, pårørende til mennesker med demens og selvfølgelig mennesker med demens.

Ud over diverse foredrag vil Demensugen bl.a. byde på lanceringen af Odenses første demensvenlige svømmehal, en særlig demensvenlig koncert og mulighed for at få inspiration til demensvenlig madlavning.

Demensvenner

Man kan i uge 38 også blive klogere på, hvad det vil sige at være Demensven. Som en del af ambitionen om at blive en demensvenlig by har Odense tre år uddannet godt 6000 demensvenner, der alle har fået viden om demens og redskaber til, hvordan de bedst hjælper et menneske med demens, når de møder dem.

"Det er fantastisk at opleve, at så mange odenseanere ønsker at være med til at gøre en forskel og siger ja til at blive Demensvenner. Vi samarbejder i Odense Kommune med forskellige arbejdspladser, skoler mm. om at uddanne demensvenner, men det er i lige så høj grad den helt almindelige odenseaner, der bliver Demensven og dermed er med til at sikre, at Odense bliver en tryg by for mennesker med demens," fortæller Søren Windell.

Program for demensugen

Der er som sagt mange spændende ting på programmet i Odense i uge 38, når Odense Kommune for første gang afholder demensuge. Det fulde program findes på Odense Kommunes hjemmeside på: www.odense.dk/demensugen

Kontaktinformation

Søren Windell, rådmand for Ældre- og Handicapområdet: 3070 3693.

Ane Caspersen, koordinator for demensugen i Odense: 2041 6302.