Ledigheden falder i Odense
For hele landet er ledighedsprocenten uændret fra august til september 2018. Ledighedsprocenten for hele landet er 3,9 % i september 2018.
- Det er helt fantastisk, at så mange flere odenseanere er kommet i arbejde. Vi er kommet et godt stykke tættere på landsgennemsnittet, og for en by som vores, som historisk har kæmpet med høj ledighed, er det skønt at se, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.
I juli og august henholdsvis steg og stagnerede ledighedsprocenten i Odense bl.a. som konsekvens af flere ledige dimittender. Tallene for september viser, at det i særlig grad er akademikerne, der har flyttet sig ud af ledighedskøen.
- Det er så hamrende vigtigt, at dimittender kommer hurtigt ud på arbejdsmarkedet - både for den enkelte og for kommunekassen. Derfor valgte vi sidste år også at sende medarbejdere ud på universitetet, der arbejder direkte med de studerende, inden de rammer ledighedskøen. Jeg er overbevist om, at det investeringsprojekt, Academic Partnership, har sin del af æren for, at tallene går den rigtige vej. Den seneste opfølgning på de 14 investeringsprojekter viser jo også, at vi indtil videre har tjent 14 millioner kroner på at investere i de ledige.
Odense indtager en 9. plads i ledighedsplaceringen i september 2018. Dvs. Odense har landets 9. højeste ledighedsprocent. I august 2018 havde Odense landets 6. højeste ledighedsprocent.
Den aktuelle ledighedsprocent er 4,7 % svarende til 4.398 fuldtidspersoner.
Bemærk at tallene ovenfor sammenligner ledighedstallene for september 2018 med ledighedstallene for august 2018, som de så ud da Danmarks Statistik offentliggjorde dem. Danmarks Statistik har i forbindelse med offentliggørelsen af ledighedstallene for september nedjusteret ledighedsprocenten for august 2018 for Odense fra 5,2 % til 5,1 %.
Kontaktinformation
Politiske kommentarer til udviklingen i ledighedstal rettes til rådmand Brian Dybro på 24 62 11 18
Henvendelser vedr. pressemeddelelsen i øvrigt rettes til stabschef Simon Krogh på 30 60 05 22