Spring til indhold
Nyhed

Alle biblioteker i Odense er demensvenlige

07-09-2018
 

Denne uge blev medarbejderne på Vollsmose bibliotek demensvenner. Dermed er 8 biblioteker og 150 medarbejdere nu blevet en del af et demensvenligt Odense.

 
 
Ældre- og handicaprådmand, Søren Windell, overrækker bibliotekets demensvens-diplom til afdelingsleder på Vollsmose Bibliotek og Kulturhus, Dynke Jeppesen.

Ældre- og handicaprådmand, Søren Windell, overrækker bibliotekets demensvens-diplom til afdelingsleder på Vollsmose Bibliotek og Kulturhus, Dynke Jeppesen.

 
 

Det sidste års tid er der blevet arbejdet på at gøre alle biblioteker i Odense demensvenlige. Denne uge blev medarbejderne på Vollsmose bibliotek uddannet som demensvenner, og dermed er alle medarbejdere på Odenses lokalbiblioteker samt Borgernes hus nu blevet demensvenner. Medarbejderne har nu en ekstra viden om demens, som de kan bruge i deres daglige arbejde, når de møder en borger, som har demens. 

Ældre- og handicaprådmand, Søren Windell (K), er begejstret over, at bibliotekerne nu også er blevet demensvenlige.   
 
- Når vi satser på at gøre virksomheder, institutioner og foreninger til demensvenner, så er det fordi, at det er med til at skabe en tryg hverdag for mennesker med demens. Og jo flere vi er med opmærksomhed på demens, jo flere er klar til at hjælpe, når vi ser en ved kassen eller ved busstopstedet, som har brug for ekstra hjælp. Vi ønsker, at mennesker med demens skal kunne færdes i byen og bruge byens tilbud så længe som overhovedet muligt, og derfor er det alletiders, at bibliotekerne er med og er gået så helhjertet ind i det.  

Bibliotekerne er for alle
Udover at alle biblioteksmedarbejdere nu er blevet demensvenner, så har bibliotekerne også deres egen demensvens-instruktør. På den måde kan biblioteker løbende uddanne deres nye medarbejdere til demensvenner og holde deres viden ved lige.  

- Biblioteket er for alle, og vi vil gerne imødekomme brugernes behov. Demensområdet er et fokusområde, og der er gennem flere år blevet stillet materialer til rådighed i form af f.eks. erindringskasser og erindringsspil. Desuden handler det om at forstå brugerne og have de rette værktøjer, så personalet kan hjælpe en person, der gennem mange år er kommet fast på biblioteket, men pludselig ændrer adfærd - her skal vi kunne yde den bedst mulige service, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

I øjeblikket er der omtrent 4400 Demensvenner i Odense. Det er tæller alt fra helt almindelige borgere til skoleelever, til medarbejdere på apoteker, frivillige i foreninger, og snart kommer der 900 buschauffører fra FynBus oven i det tal.

 
 
Kontaktinformation

Søren Windell, ældre- og handicaprådmand, 30 70 36 93
Jane Jegind, by- og kulturrådmand, 20 91 10 31