Kommuner sætter digitale kompetencer på skoleskemaet
Nu lyder startskuddet for en lang række klasser landet over, der nu skal have kodning på skoleskemaet. Det sker, fordi en række fremsynede kommuner vil sikre børnenes digitale kompetencer allerede fra folkeskolen.
Over 2.700 folkeskoleelever skal have Coding Class på skemaet i dette skoleår, fordi de skal lære at være kreative og løse problemer gennem teknologi og it, så de aktivt kan bidrage i fremtidens digitale samfund.
En af de kommuner, der mener, at kodning og innovation er blevet lige så vigtig som dansk og matematik, er Odense Kommune, hvor over 500 elever fra 6.klasse nu skal have programmering på skemaet.
- Jeg er glad for, at så mange af vores skoleelever får muligheden for at være en del af Coding Class og på den måde få pirret den digitale nysgerrighed og få lyst til at skabe nye løsninger. Det er en afgørende forudsætning for at kunne træde ind i fremtidens voksenliv og arbejdsmarked, siger børn- og ungerådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen (R).
Historisk tilslutning til nyt fag
Interessen for at få it som et skabende fag på skemaet i folkeskolen er overvældende, og der er også en historisk stor tilslutning og opbakning til Coding Class-initiativet.
Hvor der i pilotåret 2016 var 15 deltagende klasser, er der i år hele 137 klasser fordelt over hele landet, der skal have et skoleår med kodning på skemaet.
I år deltager skoleklasser fra Fredericia Kommune, Furesø Kommune, Høje Taastrup Kommune, Københavns Kommune, Odense Kommune og Aarhus Kommune, men ambitionen er, at faget i sidste ende skal være obligatorisk på alle folkeskoler i hele landet.
- Vi oplever en kæmpe interesse fra både kommuner, skoler, lærere, forældre og elever for at være med i Coding Class, men har været nødt til at begrænse os mht. antallet, da vi skal sikre, at der også er undervisere nok, udtaler Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, der har været med til at stifte Coding Class.
I juni viste en frisk analyse fra Danmarks Statistik, at 89 % af danskerne mener, at it- og teknologiforståelse skal være et obligatorisk fag for alle børn i folkeskolen.
Børn vil kode og skabe med it
Torsdag 28. sep. er over 500 folkeskoleelever fra 6. klasse på Agedrup Skole, H.C. Andersen Skolen, Holluf Pile Skole, Højmeskolen, Kroggårdsskolen, Risingskolen, Skt. Klemensskolen, Søhusskolen, Tarup Skole og Tingkærskolen i Odense inviteret til kick-off på Coding Class.
- Vi vil vise, at eleverne kan mere end blot at producere til skoletasken og til tavlen. De skal også lære at skabe noget til den rigtige verden, så de kan se, hvor meget de egentligt kan bidrage med i et digitalt samfund, fortæller Mette Lundberg.
Kig forbi
På dagen vil "gamle" kodeelever bl.a. vise, hvad de har kodet og skabt gennem undervisningen, og der vil være rig lejlighed for at interviewe både nye og erfarne kodeelever, ligesom der vil være lærere og repræsentanter fra kommunen, Coding Pirates og IT-Branchen, man kan tale med om initiativet.
Det er klokken 10-11 i Risingskolens festsal, Risingsvej 25, 5000 Odense C
Susanne Crawley Larsen (R), Rådmand, Børn- og Ungeforvaltningen, mobil: 3060 4419
Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, mobil: 2716 1380
Lise Daugård, pressekoordinator på kick off for Coding Class, mobil 2491 7550