Bright Over Night skal binde Odense bedre sammen
Med udsigt til en førstepræmie indeholdende Tinderbox-billetter og en projektansættelse i Odense Kommune til at arbejde videre med vinderprojektet, skal de studerende fra fredag eftermiddag kl. 15 til lørdag samme tid, lægge deres kloge hoveder i blød, til gavn for en mere sammenhængende by.
Opgaven til Bright Over Night 2017 stilles af Bystrategisk Stab i Borgmesterforvaltningen, og afsløres først når konkurrencen skydes i gang.
-Vi har et stærkt studiemiljø i Odense, som det er oplagt at sætte i spil til at gøre Odense endnu bedre. Med opgaven til Bright Over Night får de studerende muligheden for at kombinere teori og praksis. Det giver de studerende en erfaring til glæde for dem selv, og forhåbentlig hele Odense, når vindergruppen får mulighed for at arbejde videre med deres vinderprojekt i samarbejde med Bystrategisk Stab, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.
De 30 studerende fordelt på seks hold på tværs af studieretninger, skal sætte deres samlede kompetencer i spil, idéudvikle og komme med løsningsforslag på opgavens problemstilling.
SDU’s rektor Henrik Dam ser tværfagligheden som en af konkurrencens styrker.
-Når en ingeniør bliver sat i gruppe med en humanist, og de skal skabe nye ideer sammen, opstår der nogle anderledes tanker, end hvis gruppen bestod af studerende med den samme uddannelsesbaggrund. Derudover er det helt exceptionelle ved denne konkurrence, at vinderholdet bliver tilbudt ansættelse og kan arbejde videre med deres idé. Det stopper altså ikke med afsløringen af vinderen, siger han.
Inden selve konkurrencen sættes i gang fredag den 17. marts har de seks hold været til en pre-workshop på rådhuset, hvor de er blevet klædt på til at løse opgaven i form af øvelser i teambuilding og idégenerering.
Når konkurrencen er i gang vil de seks hold undervejs få mulighed for at præsentere deres idé og få råd og vejledning af et orakelpanel.
Orakelpanelet består af:
-
Bo Jessen, specialkonsulent, Bystrategisk Stab
-
Jette Flinch Nyrop, byplanlægger, Bystrategisk Stab
-
Michael L. Borch, global sourcing manager, Kompan
-
Dan Bøgh Hartwig, head of licensing, Orifarm
-
Torben Nielsen, program manager, Schneider Electric IT Denmark
-
Christian Mogensen, managing director, Stupid Studios.
Bright Over Night er en god mulighed for de studerende til at bruge deres viden og idérigdom i en helt konkret sammenhæng. Og med årets opgave er det i høj grad også de studerendes egen hverdag, der kan få gavn af deres kreativitet til at ændre byrummet.
- I By- og Kulturforvaltningen har vi lige nu 5 studerende fra sidste års konkurrence ansat. De arbejder 7,5 timer om ugen med Smart City og undersøger helt konkret, hvordan vi kan bruge data og digitale teknologier til at skabe endnu mere inddragelse og fællesskab i forbindelse med byudvikling. Det er et arbejde, vi forventer os meget af, siger Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense Kommune.
Det er i sidste ende dommerpanelet, der afgør, hvem der løber med førstepladsen i år.
Vinderen afsløres af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, lørdag den 18. marts kl. 15.