Tusinder af fynske unge får hjælp til studievalg
Studiemesser over hele landet blev ellers aflyst for få uger siden, da den mangeårige arrangør, Forlaget KSI A/S pludselig gik konkurs. Men på Fyn er Odense Kommune gået sammen med byens store videregående uddannelsesinstitutioner, Syddansk Universitet, Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt, så de fynske unge kan få deres messe alligevel.
Erfaringer viser nemlig, at den slags messer er vigtige platforme, når de unge skal vælge en videregående uddannelse:
- Messer som Studiebyen Odenses Studiemesse bliver endnu mere relevante, i lyset af det nye uddannelsesloft. Når man kun kan vælge én uddannelse, er det jo super vigtigt at man vælger rigtigt første gang, siger Marianne Stobbe, uddannelseschef på Svendborg Gymnasium og HF.
Men studiemessen er ikke bare vigtig for den enkelte unge, den er også vigtig for Odenses fremtid. Mødet med de unge skal nemlig sikre, at de får viden om de mange spændende muligheder, som Odense tilbyder deres studerende. Odense har en f.eks. såkaldt ’tag-overhovedet-garanti’ og der opføres studie- og ungdomsboliger omkring både universitetet og Odense City.
- Med messen vil vi gerne vise, at de videregående uddannelsesinstitutioner har et godt tilbud om stærke uddannelser i moderne uddannelsesmiljøer. Studiebyen Odense har et stort ønske om at synliggøre Odense styrker og potentialer som studieby, siger Jens Mejer, rektor for EAL, på vegne af Studiebyen Odense.
Det bakkes op af Odenses borgmester Anker Boye, som fortæller at de unge er en afgørende del af Odenses fremtid og udvikling:
- Odense er jo på vej til at blive en moderne og attraktiv storby. Vi er i fremdrift og vækst. Men for at vi kan fortsætte vores udvikling, må vi må sikre os, at de unge vælger os til – både når de skal til at læse en videregående uddannelse og når de engang bliver færdige med at studere. Det er nemlig deres kloge hoveder og hænder, der kommer til at spille en afgørende rolle i byens udvikling. De unge en vigtig brik, i arbejdet med at fastholde og tiltrække nye indbyggere. Derfor er en investering i de unge, ligeså meget en investering i den fremtidige vækst her i Odense og på Fyn generelt.
Messen henvender sig til unge, der skal til at søge ind på en videregående uddannelse. Studiemessen er altså både åben for dem, der er ved at færdiggøre deres ungdomsuddannelse, men også for de unge som har taget sig et sabbat år eller to og nu skal til at beslutte sig for, hvad fremtiden skal bringe dem.
I år afholdes Studiemessen i Erhvervsakademiet Lillebælts nye lokaler på Odense Havn. Det forventes at Studiebyen Odenses Studiemesse vil tiltrække mellem 4.000 og 5.000 unge fra bl.a. 19 fynske gymnasier.
Pressen er meget velkommen til at deltage i messen.
Ved kontakt eller spørgsmål i forbindelse med messen kontaktes kommunikations- og erhvervskontaktchef for Erhvervsakademiet Lillebælt, Alice Petersen på tlf. 5122 5232 eller mail: alpe@eal.dk
Læs mere om Studiebyen Odense på https://www.facebook.com/StudiebyenOdense.
FAKTABOKS: Om Studiebyen Odenses Studiemesse
Dato: 10. og 11. januar, fra kl. 8.30-14.00.
Adresse: Erhvervsakademiet Lillebælt, Seebladsgade 1, 5000 Odense C.
Indhold: På messen vil de unge få mulighed for at møde de enkelte uddannelsesinstitutioner og vælge mellem 57 studie- og karriereoplæg. Studiemessen giver den besøgende mulighed for at blive klogere på de klassiske fag og uddannelser, og for at søge ny inspiration og udforske nye uddannelsestyper og brancher.
FAKTABOKS: Om Studiebyen Odense
Studiebyen Odense er et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Erhvervsakademiet Lillebælt, University College Lillebælt og Odense Kommune. Formålet med samarbejdet er, at udvikle Odense som en attraktiv studieby, for dermed at tiltrække flere nye studerende og talenter, samt at fastholde flere med en videregående uddannelse.