Odense Kommune modtager Årets Økopris 2016
Hver dag serverer Odense Kommunes ’Byens Køkken’ 2.500 måltider for ældre og mennesker med handicap i Odense. Mandag aften modtog Byens Køkken det økologiske spisemærke i bronze som bevis på, at alle disse måltider nu er 30-60 procent økologiske. Den indsats udløste samtidig Årets Økopris 2016 til Odense Kommune. Prisen blev overrakt ved et stort Økotræf på Foodexpo i Herning.
- Odense Kommune modtager Årets Økopris 2016, fordi økologi og bæredygtighed betragtes som en helt naturlig del af det at servere 2500 måltider om dagen. De har sat fokus på uddannelse og involvering af alle medarbejder i rejsen frem mod 60 procent økologi, og de arbejder hele tiden på at finde nye løsninger og vise ansvarlighed både i forhold til indkøb, madlavning, menuplanlægning og madspild, udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, ved overrækkelsen af Økoprisen, og fortsætter:
- Vi skal have endnu flere, der ligesom Odense Kommune tør tage en beslutning om at starte økorejsen og finde nye løsninger til det økologiske måltid. Det sværeste er sommetider at tage beslutningen og komme i gang. Odense Kommune er et godt bevis på, at det kan lykkes. Og vi håber, at de vil inspirere mange til at følge efter.
En stolt rådmand
Prisen blev modtaget på scenen af Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL) og Gitte Breum, Chef for Mad & Måltid i Odense Kommune.
Brian Skov Nielsen udtaler:
- Den her pris betyder rigtig meget for os. Det er en anerkendelse af, at vi er på rette vej med vores satsning på økologi, bæredygtighed og lokale råvarer. Vi viser, at man som kommune sagtens både kan levere lækker og sund mad til borgerene samtidig med, at man passer på miljøet. Jeg er super stolt over den her pris. Ikke mindst på vegne af de dygtige medarbejdere og ledere i Byens Køkken, som virkelig har knoklet for at omsætte de vilde ambitioner til virkelighed. De er nogle økohelte, der fortjener alt den hæder, de kan få.
Baggrund
Økprisen blev overrakt ved et Økotræf på Foodexpo, som afsluttede messens ØKOdag. Skuespiller og instruktør Hella Joof var konferencier for aftenen, hvor en stribe økologiske spisemærker i guld blev overrakt, Mads Steffensen og Øko-panelet diskuterede nogle af økologiens udfordringer. Og LIGA spillede op til dans.
Økologisk Landsforening og Messecenter Herning har i år reserveret en hel hal til økologien på Foodexpo, og 100 økologiske udstillere deltager i fremstødet, som er det hidtil største.
Ca. 20.000 mennesker ventes at deltage på messen. http://www.foodexpo.dk/
Byens Køkken er Odense Kommunes leverandør af mad til ældre og mennesker med handicap. Byens Køkken ligger organisatorisk under Mad og Måltider i Odense Kommune www.odense.dk/mad
Se film om modtageren af Årets Økopris: https://www.youtube.com/watch?v=q0Ejefur0PQ