Spring til indhold
Nyhed

Odense afsætter penge til e-sportsforeninger

20-05-2016

E-sport er en af verdens hurtigst voksende aktiviteter og appellerer til drenge og piger i alle aldre. Odense har ambitioner om at blive et dansk fyrtårn inden for e-sport, og der bliver arbejdet på at trække en stor international e-sportsfestival til byen i 2017, men sporten skal også leve i foreningerne.

 

Derfor har Folkeoplysningsudvalget netop besluttet at afsætte 200.000 kroner om året i 2016 og 2017 til området og pengene er øremærket til opstart af nye e-sportsforeninger eller underafdelinger i eksisterende foreninger.

 

- Tilbage i marts talte jeg for en drøftelse af e-sport i Folkeoplysningsudvalget, og jeg er rigtig glad for den beslutning, som vi har truffet. E-sport er i massiv fremgang, og vi kan se, at den teknologiske udvikling har betydet, at forpligtende fællesskaber nu også bliver skabt på andre måder end tidligere. Det skal vi også kunne favne i foreningerne, og det er positivt, at der allerede er interesse for at gå i gang, siger by-og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

På mødet om e-Sportfestival opstod der spontant en gruppe af interesserede med ønsket om at støtte op om e-Sport i foreninger. De har sidenhen været til møde med by- og kulturrådmanden, hvor erfaringer, muligheder og udfordringer blev diskuteret. På nuværende tidspunkt har DHG og Boldklubben Marienlyst tilkendegivet, at de ønsker at starte e-sportsafdelinger op.

 

DHG vil begynde sine aktiviteter på Dalumskolen, mens Boldklubben Marienlyst vil benytte Marienlystcentret. Begge foreninger vil afvikle aktiviteterne, så medlemmerne tilmelder sig et bestemt spil på et fast tidspunkt.

 

- Jeg glæder mig til at følge foreningerne, og jeg tror, at det vil blive en succes. Forhåbentlig kan de tiltrække personer, som ikke traditionelt deltager i foreningslivet, hvilket vil være en gevinst for alle parter. Desuden bliver der i foreningerne mulighed for at tale om vigtigheden af sund kost og fysiske aktiviteter – også i forhold til e-sport, siger Jacqueline Levin, næstformand i Folkeoplysningsudvalget og bestyrelsesmedlem i Odense Rulleskøjteklub.

 

Foreningerne, som ønsker at komme i betragtning til midlerne, skal kunne tilbyde medlemmerne aktiviteter på faste tidspunkter i lighed med andre folkeoplysende aktiviteter. Herudover skal kriterierne for modtagelse af støtte fra Folkeoplysningsudvalgets Udviklingspulje opfyldes.

 

En nærmere beskrivelse af kriterierne kan findes her: http://www.odense.dk/borger/kultur-natur-og-fritid/puljer-og-projektstoette/udviklingspuljen