Odeon starter med et højt antal af kulturelle tilbud og mange konferencer
Der er fra første dag lagt op til meget stor aktivitet, når byens nye kultur- og konferencehus, Odeon, åbner i 2017. Forventningen er, at huset vil tilbyde mere end 500 kulturelle begivenheder - alt fra koncerter med bred appel til eksperimenterende teater – der vil være spredt ud over i hvert fald 270 arrangementsdage om året. Dertil kommer de mange store konferencer, som huset også skal rumme.
Odenses borgmester, Anker Boye (S), peger på, at Odeon spiller en afgørende rolle for Odenses ambition om at udvikle sig til en storby.
- Odeon bliver et attraktivt hus med plads til store konferencer og kulturelle begivenheder, som vil trække mange nye gæster til byen og give store oplevelser til byens borgere. Sådan et tilbud er vigtigt, hvis Odense skal være en storby, siger Anker Boye.
Højt ambitionsniveau
Det bliver driftsoperatøren, H.C. Andersen Kongres Center A/S, der får ansvaret for at realisere Odeons potentiale sammen med husets øvrige aktører, Odense Teater, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespilleruddannelsen Odense.
Odense Kommune har valgt driftsoperatøren efter en intensiv markedsdialog og et efterfølgende udbud, der førte til to tilbud fra private selskaber. H.C. Andersen Kongres Center blev herefter valgt som driftsoperatør på baggrund af forretningsplanen og ambitionsniveauet for aktiviteterne og økonomien.
- Vi er stolte over, at Odense Kommune har valgt H.C. Andersen Kongres Center som driftsoperatør af Odeon. Vi vil lægge os i selen for at gøre Odeon til byens samlingspunkt, og vi vil bruge tiden op til åbningen af Odeon på at sammensætte et spændende og alsidigt program, siger Jens Belling, ejeren af H.C. Andersen Kongres Center A/S.
Stor tilfredshed blandt forligspartier
Odeon er resultatet af et forlig i Odense Byråd mellem Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti.
Som en del af forliget er det i driftsaftalen mellem Odense Kommune og H. C. Andersen Kongres Center blevet fastlagt, at Odense Kommune kan disponere over Odeons Store sal og Foyeren minimum 20 dage om året. Odense Kommune vil bruge Odeon som scene til at sætte fokus på aktuelle begivenheder, som understøtter byens udvikling og vækst.
- Det ligger fint i tråd med vores vækststrategi, at vi nu også kan bruge Odeon som platform for kulturelle begivenheder og store konferencer til at skabe synlighed om Odense, siger rådmand Steen Møller (K).
- I sidste ende handler det om at fastholde og tiltrække virksomheder og skabe job til de mange kloge hoveder og hænder, vi har lokalt her i Odense, siger Alex Ahrendtsen (DF).
- Det har været en lang rejse med politisk debat og usikkerhed om projektet. Det sætter vi hermed punktum for. Nu står vi sammen om at sikre, at Odeon også bliver et hus for alle odenseanere. Ung som gammel og for dem der er til de helt store kulturevents og dem, der holder af den smalle kunst, siger viceborgmester Brian Dybro (SF).
Løfter niveauet
Fra Odense Teater, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespilleruddannelsen Odenses side er der enighed om, at Odeon vil løfte niveauet for teater, musik, skuespil og anden scenekunst i Odense.
- Vi ser frem til, at vi skal bidrage til og samarbejde om at præsentere scenekunst og musik i den Store sal og i Foyeren sammen med den nye driftsoperatør, siger teaterdirektør for Odense Teater Jens August Wille på vegne af de tre kulturinstitutioner
Arbejdet på Odeon er i fuld gang, og allerede nu har ungdomsboligerne rejst sig over byggepladsen. Hele huset forventes at stå færdigt primo 2017.