Odense Mangfoldighedscharter runder 100 virksomheder
Da rådmand Steen Møller, i samarbejde med den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, den 20. januar i år bød de første virksomheder velkommen i Odense Mangfoldighedscharter, var ambitionerne at danne et netværk, der både i volumen og kvalitet var stærk nok til at bruge mangfoldighed som vækstgenerator.
Chartret har nydt stor opbakning fra virksomhederne, kan Steen Møller konstatere her syv måneder senere.
- Vi har fra starten mærket det odenseanske erhvervslivs interesse og opbakning for chartret. I denne uge rundede vi 100 virksomheder, som alle har øje for, at mangfoldighed kan være en væsentlig kilde til vækst, og det er meget tilfredsstillende siger rådmand Steen Møller.
Ved at underskrive Odense Mangfoldighedscharter dedikerer den enkelte virksomhed sig til at arbejde med mangfoldighed på den måde, der giver mening for den enkelte virksomhed. Det kan være at tilpasse medarbejderstaben til den udvikling, som det marked virksomheden er en del af, tager.
Chartervirksomhederne spænder bredt, både i volumen og i branche.
- Vi har alle størrelser og kategorier repræsenteret i netværket, og det er meget spændende at høre, hvordan virksomhederne hver især på forskellig vis finder muligheder og vækst i mangfoldighed. Vi oplever også, at der bliver delt både erfaring og visitkort i netværket, og det vidner om, at der allerede nu er dannet et stærkt netværk her i Odense, siger Steen Møller.
I Odense udgør nydanskere 15 % af befolkningen og de unge uddanner sig i stigende grad. Virksomheder, hvis medarbejdere afspejler samfundet, er bedst gearet til at være konkurrencedygtige og skabe vækst.
Det danske charter for mangfoldighed er anerkendt af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold samt af EU-kommissionen, som det officielle nationale charter for Danmark. Chartret er en udløber af et europæisk koncept og findes i København, Odense og senest også i Aarhus.
Vedhæftet billede: Philippe Guéniau, direktør i Rice A/S og Steen Møller har netop underskrevet charter