Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune indfører ny plan for yderligere afvikling af dækningsafgiften

15-01-2015

Et bredt flertal i Odense Byråd er blevet enige om en model, der betyder, at dækningsafgiften vil blive sænket med 4500 kroner for hver private arbejdsplads, der skabes i kommunen, og ordningen gælder både ordinære job, fleksjob, lærepladser og løntilskudsjob.

 

Modellen med at nedtrappe afgiften baseret på antallet af nye job kommer til at fungere sideløbende med den faste kontinuerlige nedtrapning på 0.2 promillepoint om året, og det betyder, at dækningsafgiften vil blive totalt afskaffet, hvis der skabes 13.200 private job, fleksjob med mere.

 

Den nye ordning er en udmøntning af aftalen i budgettet for 2014 om at sænke dækningsafgiften yderligere i takt med, at erhvervslivet skaber flere job, og aftalen er indgået mellem forligspartierne bag budget 2014 og Det Radikale Venstre.

 

- Det her handler om at skabe flere job til odenseanerne, med den her aftale tror jeg på, at vi kan hjælpe vores lokale erhvervsliv med at få endnu flere i arbejde, siger borgmester Anker Boye (A)

 

- Det har været Venstres mål i rigtig, rigtig mange år at få fjernet dækningsafgiften for erhvervslivet helt. Den oprindelige aftale om at aftrappe med 0,2 promillepoint årligt fortsætter, men nu bygger vi ovenpå og kommer hurtigere i mål. Dækningsafgiften er med denne aftale på vej til at blive en saga blot, siger rådmand Jane Jegind (V).

 

- Vi har brug for vækst og udvikling i Odense – og ikke mindst flere arbejdspladser. Derfor er vi konservative rigtig glade for, at skatten på at drive virksomhed i Odense nu bliver sat endnu mere ned, siger rådmand Steen Møller (C).

 

- For mig handler aftalen om, at vi sikrer de bedste rammer for, at erhvervslivet kan skabe private arbejdspladser – også til de mennesker, der har brug for særlige vilkår, siger byrådsmedlem Alex Ahrendtsen (O).

 

- Noget for noget, sådan må det være i krisetider. Jeg er særlig tilfreds med, at først når virksomhederne tager et socialt ansvar og opretter job, fleksjob, løntilskud og lærepladser, så sker der en sænkning af afgiften, siger byrådsmedlem Brian Dybro (F).

 

- Der er lavet en elegant aftale, der giver erhvervslivet muligheden for selv at være herre over, hvornår dækningsafgiften er væk. Jo flere job, de skaber, jo hurtigere går det - til gavn for dem, der får et job, erhvervslivet og Odense Kommune, siger rådmand Susanne Crawley Larsen (B).

 

Den nye model for aftrapningen af dækningsafgiften tager udgangspunkt i Danmarks Statistiks tal, og den vil fungere som en automatisk model, hvor der budget for budget lægges en sænkning af afgiften ind svarende til udviklingen i antallet af private arbejdspladser, herunder fleksjob, løntilskud og lignende.

Aftrapningen vil træde i kraft i budgettet for 2016.