New Nordic Welfare: Succes med velfærd gennem samarbejde
Kommunale medarbejdere og politikere er i disse år i gang med at finde ud af, hvordan den kommende generation af det danske – og nordiske – velfærdssamfund skal skrues sammen. Udviklingen foregår overalt omkring os, og i kommunerne arbejder mange på at lære af de nye løsninger og metoder, som kan være med til at sikre en god og tryg velfærd til alle i fremtiden.
- Det er tredje gang, at vi i Odense Kommune arrangerer konferencen New Nordic Welfare, fortæller konferencekoordinator Liv Krautwald. – Vores fokus er på bæredygtige velfærdsinnovationsløsninger, der giver øget værdi for den enkelte. Som når Odense Kommune med inspiration fra Holland samler forskellige fagpersoner om familier med komplekse problemer og arbejder med ”livscoaching”. Eller når forskere i socialt design gennem spil hjælper børn af indsatte med at tackle nogle af de problemer, der opstår, når far eller mor er i fængsel.
På konferencen opfordres deltagerene til at kopiere hinandens idéer, for på den måde at finde frem til de bedste løsningsmodeller for den enkelte deltager.
- Jeg er ikke i tvivl om, at de syv forskellige sessioner og to hovedtaleres indlæg kan give inspiration til at gå hjem og agere anderledes – uanset om man er borger, medarbejder eller leder – så vi oplever mere værdi i vores velfærdssamfund. Der er rigtig mange gode velfærdsinnovationsløsninger rundt omkring, og de skal deles, så andre kan få glæde af dem, siger Liv Krautwald.
Blandt oplægsholderne på New Nordic Welfare er:
- Ralph Stacey, professor ved University of Hertfordshire i England.Stacey er internationalt anerkendt for sine visionære tanker omkring organisatorisk ledelse, kompleksitet og fremtidsledelse.
- Morten Albæk, filosof, forfatter og direktør.Albæk er forfatter til en lang række debatbøger. Hans seneste bog er bestselleren ”Det gennemsnitlige menneske”, som bl.a. langer ud efter danskernes selverkendelse.
- ”Silo-busting” – hvad sker der, når fagligheder mødes på tværs?En helt ny form for workshop samler byplanlæggere, fysioterapeuter, GIS-folk, rehabiliteringskonsulenter, landskabsarkitekter og socialrådgivere. De får stillet en konkret opgave om at gøre et lokalområde til et større aktiv i et rehabiliteringsforløb for en ældre borger. Eksperimentet går ud på at se hvad der sker, når meget forskellige fagligheder mødes om et fælles mål.
- Odense Kommunes Center for VelfærdsteknologiKøbenhavn, Aarhus og Odense Kommune m.fl. har implementeret velfærdsteknologi meget forskelligt – de vil her vise fordele og ulemper, og hvordan teknologien har været med til at skabe værdi.
Konferencens målgruppe er kommunale ledere, faglige konsulenter og udviklingskonsulenter fra Danmark og det øvrige norden. Der forventes op mod 300 deltagere.
New Nordic Welfare er i år en del af vidensfestivalen WHINN (Week of Health and Innovation), hvor der stilles skarpt på, hvordan vi ser på løsninger, deler viden, lader os inspirere samt lærer om de nyeste trends inden for sundhedsteknologi og sundhedsinnovation.
Pressetilmelding til New Nordic Welfare 2015 sker via WHINN på www.whinn.dk/information/press/press-registration/
læs mere på www.odense.dk/newnordicwelfare