Spring til indhold
Nyhed

Japanske Fuji Machine tester endnu en teknologi i Odense

08-06-2015

Fuji Machine underskrev i 2014 en 3-årig samarbejdsaftale med Odense Velfærds Konsortium om et forløb, hvor Odense Universitetshospital (OUH) og Odense Kommune danner rammen for løbende brugertest af Fujis velfærdsteknologier i forhold til det europæiske marked. Det er nu anden gang, det japanske hightech-firma er i Odense for at teste en teknologi. Første gang var i august sidste år. Her var det Fujis ’support robot’, der blev testet.

 

’Transfer robot’, som skal testes i denne omgang, er en prototype på en robot, som forflytter en person fra et sted til et andet, fx fra sengen og over på en stol. Robotten skal testes af patienter og personale på OUH og af borgere og personale fra Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning.

 

Skræddersyet test-setup

Test-forløbet, som OUH og Odense Kommune har planlagt sammen med Fuji Machine, er tilrettelagt ud fra, hvad Fuji Machine præcist har brug for at få testet ved netop denne teknologi på netop det udviklingsstadie, den befinder sig på lige nu.

 

- Vi har valgt Odense både pga. den kompetente faglige sparring, vi kan få her på udviklingen af vores teknologi, men også fordi vi håber, at vi på sigt at kan samarbejde yderligere om både salg af og support på teknologien, svarer Joji Isozumi, chef for Fuji Machines Robot Technology R&D Center, på spørgsmålet om, hvorfor det netop er Odense, Fuji Machines har valgt som teststed.

 

Fuji Machines skræddersyede test-forløbet er planlagt sådan her:

5. maj 2015 – pre-test

Transfer robot ankom til Odense og blev testet af tre forflytningsinstruktører fra Odense Kommune og OUH med henblik på at godkende robotten til videre test med testpersoner, lære robotten at kende og give det første feedback på teknologiens funktioner til Fuji Machine.

 

Uge 24 2015 – test-uge

Mandag: Usability test på OUH med patienter og personale

Tirsdag: Usability test i Odense Kommune med borgere og personale fra Ældre- og Handicapforvaltningen (testen foregår i kommunens forflytningslokale på Ørbækvej 100)

Onsdag: Sammenligningstest, hvor ’transfer robot’ sammenlignes med fire andre forflytningsteknologier med henblik på at klarlægge styrker og svagheder ved ’transfer robot’.

Torsdag: Co-creation workshop, hvor Fuji Machine præsenteres for testresultaterne, og der i fællesskab arbejdes på løsningsforslag til den videre udvikling af robotten.

 

Odense Velfærds Konsortium er et samarbejde mellem Odense Kommune, Syddansk Sundhedsinnovation, Udvikling Fyn, Accelerace Management og Illuminaut. Som en del af samarbejdsaftalen mellem Fuji Machines og Odense Velfærds Konsortium har Fuji Machine tilkendegivet, at de overvejer at etablere en lokalafdeling i Odense Kommune i løbet af de næste to år. Dette kunne fx være en europæisk forsknings- og udviklingsenhed eller et nordisk salgs- og servicekontor.

 

CoLab Odense, som er et samarbejde mellem blandt andre OUH og Odense Kommune, står for testen af Fuji Machines teknologi. CoLab Odense har bl.a. fokus på løsninger, som i højere grad gør det muligt at behandle mennesker i eget hjem. Det er Fuji Machines ’transfer robot’ et eksempel på.

 

Fuji Machine Manufacturing Co., Ltd. blev etableret i april 1959. Virksomheden har i dag et årligt salg på 3 milliarder kr., mere end 1600 ansatte og er blandt de førende i verden inden for SMT (Surface Mount Technology) til bl.a. smartphones og tablets. www.fuji.co.jp/e