Idékonkurrence om Veteranhjem Odense
Mens landets øvrige veteranhjem er rykket ind i allerede eksisterende bygninger, skal veteranhjemmet i Odense etableres som et nybyggeri. Det giver en unik mulighed for at skabe de ideelle rammer for veteranhjemmets forskellige funktioner, men stiller ligeledes høje krav til arkitekturen.
- Veteranhjemmet skal rumme to i udgangspunktet meget forskellige funktioner. Det skal fungere som et midlertidigt hjem for traumatiserede veteraner, der i en periode har brug for absolut ro og privatliv for at kunne håndtere tilværelsen. Samtidig skal veteranhjemmet være et naturligt samlingssted for veteraner og deres pårørende. Jeg er rigtig glad for de tre arkitektfirmaer har taget handsken op, og vi glæder os til at se deres bud, fortæller rådmand Steen Møller, der også er formand for det netop nedsatte byggeudvalg, der sammen med Fonden Danske Veteranhjem har inviteret tre lokale arkitektfirmaer til at give deres bedste bud på, hvordan veteranhjemmet skal se ud.
Etableringen af veteranhjem Odense er et samarbejde mellem Odense Kommune, Soldaterhjemmet Dannevirke og Fonden Danske Veteranhjem, og byggeudvalget består udover rådmand Steen Møller af Henrik Dyhr, formand for Dannevirke, Jan Brun Andersen, formand for Fonden Danske Veteranhjem og Jens Hempel Hansen, direktør i H.J. Hansen Holding.
Info om Veteranhjem Odense: En initiativgruppe bestående af Henrik Dyhr og Steen Møller har siden august 2014 på vegne af Soldaterhjemmet Dannevirke og Odense Kommune arbejdet med at etablere et veteranhjem i forbindelse med det nuværende soldaterhjem på Sdr. Boulevard. Folketinget bevilgede i december 2014 otte millioner kroner til byggeriet, der forventes påbegyndt i september dette år. Den formelle bygherre er Fonden Danske Veteranhjem, der har etableret de tre eksisterende veteranhjem på Frederiksberg, i Fredericia og Aalborg.