Tandlindring på hjul en succes
Stærke tandsmerter forringer livskvaliteten væsentligt. H.C. Andersen døjede med det hele sit liv, og det samme gør en gruppe borgere i Odense, som hverken har mod eller råd til at søge hjælp, når smerterne tager til.
Derfor har en gruppe frivillige tandlæger, tandplejere og klinikassistenter siden 1. maj 2011, i samarbejde med Socialcenteret og med støtte fra Socialministeriet, drevet tandlægeklinik for byens mest udsatte borgere.
Det frivillige tandlægeteam har klaret akut behandling fra en mobil tandlægebus med konsultation en gang om ugen. Herefter har borgeren fået hjælp til at komme videre i det etablerede system for yderligere behandling. Det er blevet til 120 konsultationer med 360 behandlinger, og den usædvanlige tandlægeklinik er således blevet en vigtig del af de sundhedstilbud, der er for byens udsatte borgere.
Derfor fortsætter den mobile tandlægeklinik med behandlingstilbuddet, også efter 2014, hvor tilskuddet fra Socialministeriet ophører. Rådmand Steen Møller er glad for fortsat at kunne forbedre livskvaliteten for de mange, der har søgt akutbehandling i klinikken.
- Den mobile tandklinik er et godt eksempel på et tæt samarbejde mellem frivillige borgere, private organisationer og kommunale forvaltninger, som sammen højner livskvaliteten blandt byens mest udsatte borgere, siger Steen Møller.
Tandlægebussen har hidtil haft konsultation ved Kirkens Korshærs Herberg i Benediktsgade. Nu flyttes den til Kirkens Korshærs varmestue i Østergade, hvor der med de eksisterende dag- og natvarmestuer med tilhørende sundhedsrum vil være en endnu større nærhed til målgruppen.
Der arbejdes på at udvide ordningen med konsultationer ved St. Dannesbo i løbet af 2014 – 2015.
Flytning af den mobile tandklinik markeres ved en reception tirsdag den 12. august 2014 kl. 15.30 ved Kirkens Korshærs varmestuer i Østergade.
Rådmand Steen Møller, Social- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, taler og der vil være fremvisning af tandklinikken.