Odense Kommune intensiverer jagt på grøn energi - nyt magasin ude nu!
Odenses energisystem skal være grønt, bæredygtigt og baseret på vedvarende energi senest i 2030 ifølge kommunens nye, digitale energiplan. Det vedtog et enigt byråd i juni 2012. Men grøn omstilling fra kul og olie kickstartes ikke kun af planer, men også af viden og handling.
- Når man som borger, virksomhed eller kommune tager små og store beslutninger om sit forbrug og energikilder, så sparer man ikke kun på sine egne regninger. Man bidrager også til den samlede grønne omstilling og til grøn jobvækst. Og der er for mig ingen tvivl om, at Odense og resten af Fyn har stærke forudsætninger for jobvækst inden for især energirenovering og grøn teknologi, forklarer By- og Kulturrådmand Steen Møller.
Udgivelsen af ”Grøn energi i Odense” skal derfor ses som et venligt puf til odenseanske boligejere, erhvervsdrivende og boligforeninger. I magasinet kan man bl.a. læse om, hvordan Magasin kombinerer godt købmandskab med bæredygtig forsvarlighed, hvordan boligafdelingen Østergaarden nåede frem til, at et solcelleanlæg var det rette valg, og hvordan energirenoveringer i privaten skaber grøn jobvækst.
De vakse kan også vinde et servicetjek af deres fjernvarmeinstallation ved at klikke ind på www.odense.dk/energiplan. Her kan man både læse energiplanen og magasinet, samt deltage i konkurrencen.
Boligejere og håndværksmestre ser lyset på skolebænken
Netop fordi der kan være langt fra tanke til handling, har Odense Kommune tilrettelagt et aftenskoleforløb for boligejere i samarbejde med Grøn Erhvervsvækst og FOF. Alle deltagere får taget termografibilleder af deres boliger, og gennem 6 lektioner på skolebænken regnes der på besparelsesmuligheder og finansieringsløsninger.
Tilmelding på www.fof-odense.dk, kursusnr. 33095, med start fra 5. marts 2013.
Også håndværksmestrene tilbydes en energiuddannelse af Odense Kommune, Fjernvarme Fyn og Grøn Erhvervsvækst, så de bliver rustet til at rådgive boligejerne. I forlængelse heraf afvikles en energimesse i Marienlystcentret d. 9. og 10. februar, hvor man kan møde de nyuddannede energihåndværkere og blive inspireret til f.eks. at få isoleret huset, skiftet vinduer eller installeret jordvarme og solceller.
- Som boligejer kan man gøre rigtig meget for at fremtidssikre sit hjem og samtidig mindske sin el- og varmeregning. Og virker markedet uoverskueligt, kan man jo starte med at lade sig inspirere på energimessen eller læse ”Grøn energi i Odense”, lyder opfordringen fra Steen Møller.
Samtidig fejer Odense Kommune også for egen dør. Hvert år renoveres de gamle bygninger med henblik på et lavere energiforbrug. Olie- og gasfyr erstattes af varmepumper eller fjernvarme, og der gennemføres pilotprojekter med eksempelvis solcelleanlæg og elbiler.
For yderligere information:
Jane Immerkær, Industrimiljø, Odense Kommune, jimn@odense.dk