Odense Bæredygtighedsråd sætter pris på bæredygtighed - men hvem skal have prisen?
Værktøjet med brikkerne er en simpel og konkret måde at arbejde med bæredygtighed på, fortæller Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd:
- Vi vil jo gerne give byens aktører gode muligheder for at udvikle bæredygtige initiativer og her er værktøjet som er lige til at gå til, siger Anker Boye. Han fortæller videre, at man for at søge prisen, skal have taget stilling til samtlige brikker i værktøjet og vurderet, hvilke af brikkerne der er relevante at få med i den bæredygtige løsning.
Tidligere års vindere af Odense Bæredygtighedspris har haft stor glæde af at vinde prisen.
Line Mex-Jørgensen, Odense Fødevarefællesskab fortæller: - Vi blev utroligt glade, da vi fik Odense Bæredygtighedspris 2012. Bæredygtighed har altid været et bærende element i foreningens aktiviteter, og den anerkendelse, vi fik med prisen, betyder rigtigt meget for foreningen. Det er dejligt at vide, at også folk uden for Odense Fødevarefællesskab finder vores aktiviteter meningsfulde. Det giver et boost til vores engagement og flere potentielle medlemmer.
Tom Filstrup, Scandic Odense fortæller: - Mine medarbejdere og jeg glædes over det skulderklap det er, at Scandic Odense fik Odense Bæredygtighedspris 2011. At arbejde med bæredygtighed har siden starten af 1990’erne været en ganske naturlig integreret del af alle medarbejderes daglige arbejde på hotellet. Og det er derfor ekstra positivt for os, at vi, med afsæt i den synlighed der er fulgt med Bæredygtighedsprisen, har fået ekstra mulighed for at inspirere andre virksomheder og offentlige institutioner i deres arbejde med bæredygtighed.
Fakta
Det er odenseanske virksomheder, organisationer, personer eller initiativer, der senest d. 27. januar kan indstilles til prisen. Det er muligt at indstille både sig selv og andre kandidater. Rådets formand Anker Boye vil uddele prisen inklusiv diplom og en gave d. 27. marts 2014 i Festsalen på Odense Rådhus.
Odense Bæredygtighedspris gives til initiativer, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i begrebet bæredygtighed: Sociale forhold, økonomi og miljø. Det kan være initiativer, hvor der er sundhed, ligestilling, frivilligt arbejde eller andre sociale emner på dagsordenen. Hvor den økonomiske profil er sund og langsigtet. Hvor der tænkes miljø, så fx CO2-udledning eller forbrug af ressourcer bliver nedbragt. I det optimale projekt er tænkt på tværs af alle tre elementer af bæredygtighed.
Som en hjælp til at arbejde med den bæredygtige dimension af kandidaternes initiativ, kan der downloades et Bæredygtighedsværktøj fra www.odense.dk/Baeredygtighedspris.
Læs kampagneflyer om Odense Bæredygtighedspris: