Hvem af de tre nominerede vinder Odense Bæredygtighedspris 2012?
Bæredygtighedsprisen uddeles af Odense Bæredygtighedsråd og rådets formand Anker Boye glæder sig over rækken af gode indstillinger, der var kommet til prisen:
- Det var dejligt igen i år at se, at der er så mange forskellige aktører, der arbejder seriøst med bæredygtighed i Odense. Der var jo både indstillet virksomheder, organisationer og projekter og bæredygtighedsrådets formandskab blev sat på en hård opgave, da vinderen skulle findes, fortæller Anker Boye, som glæder sig til at høre de nomineredes egen historie og selvfølgelig til at overrække diplomet til prisvinderen.
Kom og hør de nominerede selv fortælle
Ved arrangementet vil de tre nominerede til bæredygtighedsprisen selv fortælle om deres bæredygtige initiativ. De nominerede er:
Fazer Food Services Fazer Food Services driver kantiner med stort fokus på bæredygtige initiativer som bl.a. økologi, sundhed og miljø. Virksomheden har gennemført et projekt, som på under et halvt år har resulteret i, at over 90 % af virksomhedens personalekantiner har modtaget Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke i bronze. Dette næsten tredoblede antallet af økologiske kantiner på landsplan. Økologi kan også være god økonomi, og omlægningen var omkostningsfri for Fazers kunder. Pengene blev fundet ved bl.a. at tænke i sæson, handle lokalt, reducere spild og justere lidt på madens sammensætning.
IKEA OdenseIKEA Odense har i en årrække haft fokus på bæredygtighed gennem virksomhedens arbejde med både miljø og socialt ansvar (CSR). Virksomheden har bl.a. en etnisk blandet medarbejdergruppe, ansatte på sociale kontrakter og fokus på medarbejdersundhed. Derudover er IKEA involveret i lokale sociale projekter med fx Red Barnet og børneafdelingen på Odense Universitetshospital. IKEA arbejder innovativt med fx reduktion af energiforbrug, vandforbrug og affaldsmængder til glæde for miljø og økonomi.
Odense Fødevarefællesskab
Odense Fødevarefællesskab er en økologisk indkøbsforening, der samarbejder med fynske økologiske landmænd. Foreningens formål er at gøre lokalproducerede, sæsonbetonede økologiske fødevarer tilgængelige for medlemmerne til fordelagtige priser og til gavn for miljø, biodiversitet, klima, lokal handel m.m. Foreningen drives på frivillig basis af medlemmerne. Fødevarefællesskabet er åbent for alle og er aktiv i det odenseanske byliv og derudover rammen om en lang række sociale aktiviteter. Foreningen har oplevet støt stigende medlemstilgang siden etableringen i 2011.
Ved arrangementet vil der desuden blive serveret klimavenlig mad og et kammerensemble fra Odense Symfoniorkester underholder med Mozarts Strygekartet.
Pressen er velkommen til arrangementet, hvortil der allerede er knap 100 tilmeldte: Onsdag d. 13. februar 2013, kl. 16.30-18 i Festsalen på Odense Rådhus.
Læs om Odense Bæredygtighedsråd: www.odense.dk/baeredygtighedsraad.
Tekst til foto: Navnet på dette års vinder af Odense Bæredygtighedspris er allerede trykt på diplomet og det er underskrevet af rådets formand Anker Boye. Nu skal det blot i glas og ramme og overrækkes den 13. februar 2013. Men hvem af de tre nominerede mon vinder Odense Bæredygtighedspris 2012?