Spring til indhold
Nyhed

Halvdelen af de omskolede Lindø-folk har fået arbejde

07-11-2013

Da Lindø-Værftet lukkede, mistede mere end 2.000 deres job. Mange af dem var ufaglærte eller havde en uddannelse, der ikke var umiddelbart efterspurgt på arbejdsmarkedet. For at hjælpe de afskedigede på vej til nyt job, søgte Odense og Kerteminde kommuner sammen med Region Syddanmark om midler fra EU’s Globaliseringsfond. Globaliseringsfonden bevilgede 150 mill. kr. – den største bevilling i fondens historie.

 

Midlerne var målrettet omskoling og efteruddannelse inden for områder med gode beskæftigelsesmuligheder. For at sikre en rød tråd i indsatsen udarbejdede man en vækstplan, som dannede rammen for projektet. Vækstplanen havde fokus på energiteknologi, velfærdsteknologi, robot- og automationsteknologi og bygge- og anlægsbranchen.

 

Ikke alle de afskedigede deltog i projektet. Nogle fik hurtigt job igen, og andre trak sig tilbage fra arbejdsmarkedet på f.eks. efterløn. I alt har tæt på 1.000 personer deltaget i et eller flere kurser i Lindø-projektet. Nu viser det sig, at ca. halvdelen af de omskolede Lindø-folk har fået arbejde.

 

”Det er meget positivt, at mange af de afskedigede fra Lindø har fundet nyt job efter den målrettede omskolingsindsats. Husk på, at samtidigt med Lindø, som var Kerteminde Kommunens absolut største arbejdsplads, lukkede, rullede finanskrisen ind over de fynske industriarbejdspladser. Der var virkelig tale om en meget svær beskæftigelsessituation. Derfor mener jeg også, at projektet har vist, at når vi står sammen, så kan vi i fælleskab bedre løse de beskæftigelsesmæssige udfordringer. Vi har nu fået gode erfaringer, vi kan anvende i det videre samarbejde omkring de muligheder der forventes at blive på bygge/anlægsområdet”, siger borgmester Sonja Rasmussen (Borgerlisten) fra Kerteminde Kommune.

 

Rådmand Peter Rahbæk Juel (S), Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Odense Kommune siger:

 

”Vi kan hjælpe folk uden job til at vælge den rette vej, så de igen kan blive en del af det fællesskab, som man kun finder på en arbejdsplads. Med målrettede tilbud mod brancher, hvor der er arbejde fremadrettet, kan vi give både den enkelte og Danmark det kompetenceløft, der skal til, for at vi kan klare os i konkurrencen med den billige arbejdskraft fra udlandet. Uddannelse er vejen – det viser erfaringerne fra Lindø-indsatsen os”.

 

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) gæster konferencen på fredag, ligesom medlem af Carsten Koch-udvalget, beskæftigelseschef fra Aarhus, Vibeke Jensen, vil bidrage med udvalgets overvejelser omkring fremtidens beskæftigelsessystem.

 

Pressen er velkommen til arrangementet, som løber af stablen i Lindø Industripark, Kystvejen 100, 5330 Munkebo. Rådmanden Peter Rahbæk Juel byder velkommen til konferencen kl. 9. Den slutter kl. 15. Der er tale om en mindre konference for de involverede parter i EGF-indsatsen.