Spring til indhold
Nyhed

DI-undersøgelse: Odenses erhvervsklima bliver bedre år for år.

04-09-2013

Dansk Industri (DI)’s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima, viser for fjerde år i træk fremgang i Odense. For 4 år siden var Odense placeret på en 87. plads, men i år indtager Odense en plads som nr. 57.

 

Odenses borgmester Anker Boye er tilfreds, men indrømmer, at mere vil have mere:

 

- Vi har de sidste 4 år arbejdet hårdt for at vende Odenses image blandt erhvervslivet. Det arbejde sætter vi for alvor turbo under nu, godt hjulpet af Odense Business Task Forces anbefalinger. Den indsatser er ikke med i undersøgelsen, og jeg tror på, at vi også de næste år vil bevæge os markant op af listen.

 

Odense Business Task Force afleverede den 21. august 5 anbefalinger til Økonomiudvalget i Odense, så anbefalingerne kunne blive en del af de forestående budgetforhandlinger. Task forcens umiddelbare vurdering var, at det vil koste i omegnen af 100 mio. kroner årligt af følge anbefalingerne.

 

- Vi er i gang med en storstilet offensiv for at gøre Odense kendt som en meget erhvervsvenlig by. Vi har de seneste år sat en række initiativer i søen, men nu er tiden inde til at fokusere og prioritere indsatserne, så de kan mærkes. I sidste ende handler det hele om, at vi får skabt flere arbejdspladser til byen, siger borgmester Anker Boye.

 

DI’s undersøgelser af det lokale erhvervsklima i kommunerne baserer sig på en måling af de lokale medlemsvirksomheders tilfredshed med kommunernes indsats – vægtet 2/3 – og officielle statistikker fra bl.a. Danmarks Statistik, som vægtes med 1/3.

 

Med undersøgelsen kan man også læse, hvordan kommunerne klarer sig på mere specifikke områder. For Odenses vedkommende er det særligt bemærkelsesværdigt, at Odense blandt de bedste kommuner i Danmark når det gælder god sagsbehandling på bygge- og miljøsager. Derudover scorer Odense også højt når det handler om brugen af private leverandører og udbud af erhvervsgrunde.

 

By- og Kulturforvaltningen har arbejdet målrettet med netop disse områder, og det glæder derfor særligt rådmand for By- og Kulturforvaltningen Steen Møller, at indsatsen giver så synlige resultater.

 

- Først og fremmest er det her frugten af hårdt arbejde og en tæt dialog med erhvervslivet om deres behov. Vi var first-movers med Erhvervskontakten og vi har i det forgangne år optimeret de interne arbejdsgange med et gennemgribende LEAN-projekt. Derudover har vi konkurrenceudsat markant store dele af vores anlægsopgaver for at få løftet opgaven bedre og billigere af erhvervslivet. Jeg er glad for at virksomhederne bemærker og belønner os for det arbejde, siger Steen Møller.

 

Konkret har Odense Kommune gjort følgende:

- Sat nye ambitiøse mål for sagsbehandlingen med 5 dages svarservice, en kontaktperson og intet afslag uden dialog.

- Uddannelse af medarbejdere med erhvervskontakt

- Gennemført LEAN-projektet Jagten på den gode sag til optimering af de interne arbejdsgang

- Nedsat Odense Business Task Force med Lars Nørby Johansen i spidsen. Odense Business Task Force afleverede den 21. august 2013 5 konkrete anbefalinger til vækst.