Spring til indhold
Nyhed

Lav klimavenlig mad og vind præmier

31-10-2011

Grafik til Klimavenlig mad

I efteråret 2011 sætter Odense Bæredygtighedsråd fokus på klimavenlig mad. I projektet er der bl.a. udviklet et inspirationshæfte og i august måned blev der holdt tre vellykkede arrangementer ved Kold College, hvor over 80 deltagere selv prøvede at lave klimavenlig mad under vejledning af kokken Rasmus Fredslund. 

 

Inspiration til klimavenlig mad
For at deltage i konkurrencen skal deltagerne lave et eller flere måltider klimavenlig mad i uge 46 fortæller Anker Boye, der er formand for Odense Bæredygtighedsråd:

- Der er inspiration at hente i hæftet ”Klimavenlig mad”, som er udviklet i projektet. Men deltagerne må selvfølgelig også meget gerne meget bruge deres egne opskrifter, fortæller Anker Boye.

 

Hæftet kan fås på de odenseanske biblioteker eller læse online på www.odense.dk/klimavenligmad.

 

Dele erfaringer på facebook
Når deltagerne har lavet deres klimavenlige mad, skal de dele deres erfaringer på facebook. Dette gøres ved at tage fotos af arbejde med maden, fx når den tilberedes eller når den bliver spist.

 

Derudover skal deltagerne skrive, hvad der gør maden klimavenlig fortæller Torben Jarlstrøm Clausen:
- Deltagerne kan tage udgangspunkt i de seks tips, der er i hæftet "Klimavenlig mad", men det er ikke at krav at alle tips er fulgt for at deltage, fortæller Torben Jarlstrøm Clausen, der oplyser at facebooksiden findes på adressen www.facebook.com/klimavenligmad.

 

Vind præmier
Kokken Rasmus Fredslund, Kold College og ekspert i klimavenlig mad Lisbet Foged, Smagen af Fyn vil gennemgå de indkomne opskrifter med klimabriller på og fordele de mange præmier:

  • 10 stk. ”Ny Nordisk Hverdagsmad” af Claus Meyer doneret af FDB.
  • 10 stk. ”Klimakogebogen” doneret af FDB.
  • 5 stk. ”Tænk før du spiser” af Trine Hahnemann doneret af Hahnemanns Køkken.
  • 1 gavekort på kr. 500 til lokale fynske varer doneret af Smagen af Fyn.

Et eksempel på klimavenlig mad, der deltager i konkurrencen, vil blive bragt i Ugeavisen Odense under rubrikken ”Mad og mennesker”.

 

Deltagere der ikke har en profil på facebook kan blot sende materialet på tjc@odense.dk senest d. 18.11.2011, hvorefter det vil blive lagt på. En facebookside fungerer som en almindelig hjemmeside, hvorfor også personer, der ikke har en facebook-profil, vil kunne følge med i de indkomne konkurrencebidrag og derved få viden om og inspiration til klimavenlig mad.

 

Om projektet: Projektet er søsat af Odense Bæredygtighedsråd og gennemføres i samarbejde med Kold College, University College Lillebælt, Smagen af Fyn og FDB. I inspirationshæftet ses også en madpyramide, som giver et hurtigt overblik over sammensætningen af en sund og klimavenlig kost. Læs mere om hele projektet www.odense.dk/klimavenligmad.

  

Kontakt
Anker Boye, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf.  40 75 33 33 
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder i Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk