I Odense leger børn sig til viden om sygdom
Den lille virtuelle figur HC And skal hjælpe børn til at blive mere tryg ved læger og hospitaler. Og i disse dage er en cd-rom med et nyt HC And-spil på ud til alle børnehavebørn i Odense Kommune
Det kan være svært at være syg og skulle undersøges af læger – måske endda komme på hospitalet. Især hvis man er et barn, der ikke helt forstår, hvad der foregår.
HC And er udviklet til børn i alderen tre til syv år og sammen med en række små selvstændige, animerede tegnefilm på Internettet, fortæller HC And i børnehøjde om, hvordan det er at være på hospitalet. Børnene kan selv klikke sig rundt i HC Ands univers og i deres eget tempo lære om hospitalsbegreber, og hvad det vil sige at skulle undersøges, indlægges eller behandles.
Forstår gennem oplevelse
Børneulykkesfondens erfaring er, at HC And har en tryghedsskabende effekt, fordi børn får mulighed for at forberede sig hjemmefra på eksempelvis scanning, røntgen, narkose, blodprøve og hospitalsophold. Mange børn forstår nemmere ny information ved at opleve end blot at se eller høre og med HC And, kan børn forberede sig på at skulle på hospitalet eller en tur til lægen.
Odense Kommune samarbejder med Børneulykkesfonden om at introducere online læringsredskabet i alle kommunens daginstitutioner.
Ruster børn til at leve livet
- Sidste år arbejdede vi sammen med Børneulykkesfonden om at gøre kommunens børn til synlige trafikanter ved at udlevere refleksveste til alle daginstitutionsbørn. Når vi vælger at samarbejde med fonden igen, er det fordi vi oplever, at deres materiale er udarbejdet lærerigt og let tilgængeligt. Desuden hænger et tema som tryghed i forbindelse med sygdom godt i tråd med vores vision på dagtilbudsområdet – at ruste det enkelte barn til at begå sig i livet
, siger Odense Kommunes Børn- og Ungerådmand, Stina Willumsen.
Forsker og forebygger
Børneulykkesfonden blev grundlagt i 2008 af forsikringsselskabet Codan og H.C. Andersens Børnehospital. Målet med Børneulykkesfonden er, at blive den ledende organisation inden for forebyggelse af børneulykker ved at uddele fondsmidler til forskere og institutioner, hvis arbejde falder inden for fondens formål. Desuden skal Børneulykkesfonden arbejde for, at såvel forældre som de, der arbejder med børn i det daglige, er bedre klædt på til at forebygge ulykker og skader.
Kontaktpersoner:
Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen, tlf. 26 21 98 10
Konsulent Agnete Kramme, tlf. 29 38 60 62