HF-studerende sætter kurs mod pædagogfaget
En række HF-studerende med interesse for pædagogfaget får nu mulighed for at komme i praktik i odenseanske børnehuse. Målet er, at flere af de unge skal gennemføre deres ungdomsuddannelse.
Erfaringen viser, at gennemførselsprocenten er højere på de HF-klasser, der er målrettet bestemte videregående uddannelser. Her bliver HF-uddannelsen mere konkret og meningsfuld for de studerende og hjælper dem med at blive mere afklarede om deres fremtidige arbejdsliv..
Odense Kommune er derfor gået sammen med en række HF-udddannelser og University College Lillebælt om at udvikle et forløb, der skal være med til at gøre HF-uddannelsen mere anvendelsesrettet. Samtidig skal forløbet tiltrække flere studerende til pædagoguddannelsen.
I uge 43 går det løs, når en række HF-studerende tager hul på to ugers brobygning hos Pædagoguddannelsen i Odense, der er en del af University College Lillebælt. Her får brobygningsdeltagerne en smagsprøve på pædagoguddannelsens fag og klædes på til at få afprøvet teorien i praksis. Efter 14 intense dage på skolebænken skal de studerende nemlig i praktik i en række af Odense Kommunes børnehuse.
I praktikforløbet skal de studerende afprøve nogle af de ting, som de har haft fokus på i HF-forløbets praktiske fag som musik, billedkunst, drama eller idræt. I hvert børnehus bliver de studerende tilknyttet en praktikansvarlig, som skal hjælpe med de studerende med deres praktikprojekter
Tænk i nye baner
Børn- og Ungerådmand i Odense Kommune Jane Jegind giver projekt følgende ord med på vejen:
- Vi har et godt samarbejde med ungdomsuddannelserne om at sikre, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Det handler blandt andet om at tænke i nye baner, og det synes jeg, at samarbejdet om at gøre HF-forløbet mere praksisnært er et godt eksempel på. Derudover så håber vi jo, at praktikken vil gøre dem endnu mere interesserede i området, og at en stor del af dem senere vil blive pædagoger i vores børnehuse.
Også på pædagoguddannelsen på University Lillebælt, ser de frem til projektet skydes i gang. Studierektor Lars Lynge siger i forbindelse med projektet:
- Det er et godt eksempel på vores uddannelsessamarbejde med det forudgående uddannelsessystem og med det fremtidige aftagerfelt. De studerende får mulighed for at erfare, at der er plads til deres særlige evner og interesser, men også at det pædagogiske arbejdsfelt stiller krav om professionelle kompetencer.
En af de HF-uddannelser, der er med i projektet er Fyns HF-kursus. Afdelingsleder Birte Slot Andersen ser frem til at sende de studerende af sted på brobygnings- og praktikforløbet:
- Det giver dem mulighed for at tænke det de lærer på HF ind i både et uddannelsesforløb og en konkret jobsituation. Det har stor betydning for mange studerende, at de kan se hvad de kan bruge deres uddannelse til og hvad der kan blive deres jobmæssige dagligdag. Det giver både motiverede HF'ere og studieforberedte studerende.
Senere skal andre HF-studerende også i praktik i børnehuse i Odense Kommune.
For yderligere informationer, kontakt:
Børn- og Ungerådmand Jane Jegind, tlf. 20 91 10 31 eller på mail: jmj@odense.dk
University College Lillebælt, Pædagoguddannelsen i Odense, studierektor Lars Lynge, tlf. 21 22 39 44