Tilfredsheden med Odense vokser hos virksomheder
Ny undersøgelse viser, at tilfredsheden med Odense vokser hos kommunens virksomheder. I undersøgelsen, som er en opfølgning på en lignende undersøgelse fra 2005, er tilfredsheden på alle punkter enten større eller på niveau med resultaterne fra den første undersøgelse.
Samtidig er der allerede sat nye initiativer i gang på de områder, hvor virksomhederne håber på forbedringer.
Den samlede tilfredshed med Odense er steget markant. Det fører til større loyalitet, som blandt andet betyder, virksomhedslederne i større grad optræder som ambassadører for kommunen.
Hele 43,9% siger i 2008-undersøgelsen, at de kunne finde på at anbefale Odense til andre erhvervsvirksomheder. I 2005 var det tal blot 19,3%.
Samtidig erklærer 66% sig i 2008-undersøgelsen meget tilfreds/tilfreds med lokaliseringen i Odense. I 2005 var det tal 39%.
Den generelle tilfredshed underbygges af positive tendenser på en række afgørende områder:
6 ud af 10 virksomheder er tilfredse med kontakten til universitet og vidensinstitutioner, hvilket er særdeles højt i forhold til de kommuner, som Odense sammenlignes med.
3 ud af 4 virksomheder har oplevet en fremgang i virksomhedens driftsomsætning i perioden fra november 2005 og frem til i dag
Halvdelen af virksomhederne forventer at ansætte flere medarbejdere de næste 3 år, mens 6 ud af 10 virksomheder ligeledes forventer en fremgang i driftsomsætning. Kun hver tiende virksomhed forventer tilbagegang.
Hver tredje virksomhed forventer øget samhandel med virksomheder i Danmark og Europa og hver sjette virksomhed forventer øget samhandel med virksomheder i den øvrige del af verden.
Godt, men med plads til forbedringer
Men der er naturligvis fortsat rum til forbedringer. Blandt de emner, som nævnes i undersøgelsen, er serviceniveauet overfor både erhvervsvirksomheder og privatpersoner.
Bestyrelsesformand i Udviklingsforum Odense Jørn Tolstrup Rohde er glad for undersøgelsen, der viser en sund optimisme, som der skal bygges videre på:
"Det er glimrende, at vi kan konstatere fremgang. Den optimisme og virkelyst er det helt rigtige brændstof i det store udviklingsarbejde, som Odense har kastet sig ud i. Samtidig er det væsentligt, at vi alle – også kommunen – anerkender, at der er et stykke vej endnu. Udviklingsforum Odense har som mål, at gøre Odense-området til et af Danmark tre rigeste områder i 2017. Undersøgelsen viser, at det går den rigtige vej, men den viser også, at det trods alt er for tidligt at smide arbejdshandskerne", siger Jørn Tolstrup Rohde.
Udviklingsdirektør Stefan B. Andersen noterer sig med tilfredshed, at der allerede er initiativer i gang på en del af de områder, hvor virksomhederne anbefaler handlinger:
"På erhvervsserviceområdet arbejder Udviklingsforum Odense i samarbejde med Erhvervsservice Odense og Odense Kommune målrettet på at skabe én indgang for erhvervslivet, som proaktivt tager sig af alt fra iværksætterrådgivning, virksomhedsudvikling, rekruttering af arbejdskraft til opnåelse af tilladelser. Vi arbejder også – og allerede med betydelig succes - på at forstærke evnen til at tiltrække virksomheder, og endelig arbejdes der gennem flere projekter på styrke og udbygge samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet", siger Stefan B. Andersen.
Svarene fra virksomhederne i Odense Kommune sammenlignes i undersøgelsen med svar fra virksomheder i øvrige fynske kommuner, virksomheder i Fredericia, Vejle og Kolding samt øvrige kommuner i Sønderjylland.
Rapporten Odense som erhvervsby – en opfølgning på 2005 undersøgelsen er udarbejdet for Udviklingsforum Odense af Per Servais og Jan Møller Jensen fra Institut for Marketing & Management ved Syddansk Universitet.
Undersøgelsen baserer sig på 563 virksomheders spørgeskemabesvarelser og har en acceptabel stikprøvesikkerhed.
Læs mere og se undersøgelserne på Udviklingsforums hjemmeside
Yderligere information fås ved henvendelse til:
Udviklingsdirektør Stefan B. Andersen på telefon 29 38 60 96