Spring til indhold
Nyhed

Let’s Play – støttes med 100.000 kr.

07-07-2008

Let’s Play – tre projekter med kreativ vinkel støttes med 100.000

 

Tre stærke, fynske projekter med en kreativ og legende vinkel får nu hver 100.000 kr. i medfinansiering fra Udviklingsforum Odense.

 

let's-play logo

Kreativitet og leg er vigtige elementer i udviklingen af videnssamfundet. Derfor ønsker Udviklingsforum Odense gennem medfinansieringen at sætte fokus på, hvordan kreativitet og leg kan bruges i bestræbelserne på at gøre Odense-området og Fyn til et af landets mest attraktive erhvervs- og bosætningsområder.

 

De tre projekter retter sig mod forskellige målgrupper, og inddrager kreativitet og leg på vidt forskellige måder:

 

Projektet "Legende motion for voksne", som er skabt af iværksætterfirmaet Norwell Form Function, præsenterer med kinesisk inspiration et dansk koncept for udendørs legepladser/fitnesscentre for voksne.

 

Norwells partnere i projektet er H. J. Hansen Holding A/S og Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet. En af hovedmålsætningerne er gennem leg, motion og fitness at få nedsat sygefraværet, men derudover skal legepladserne for voksne være med til skabe attraktive, rekreative bymiljøer.

 

I projektet "LEGO – Serious Business" sættes der fokus på iværksætteri for højtuddannede. Gennem leg og visualisering og via værktøjet Lego Serious Play vil projektet præsentere universitetsstuderende for teamudvikling, idégenerering og forretningsmodellering. Målet er på den måde at motivere flere til at blive gode iværksættere efter endt studie. Projektet er et samarbejde mellem Venture Cup, Mikroværkstedet og Syddansk Universitet.

 

Det tredje projekt Robo Junior Campunderstøtter Odenses ambitioner om at blive Nordeuropas Robotby. En stor udfordring i den sammenhæng er manglen på kvalificerede studerende, og med Robo Junior Camp sættes den nødvendige fødekæde i gang. Projektet, der motiverer unge til leg med teknologi, skal øge interessen for videregående IT- og teknikuddannelser, samtidig med at der sættes fokus på Odense som centrum for teknik og robotteknologi. Partnere i projektet er Robots at Play, Mikroværkstedet og Kulturmaskinen.

 

Erik Laumand, direktør i Nørgård Mikkelsen, er bestyrelsesmedlem i Udviklingsforum Odenses og med i den styregruppe, som har taget initiativet til jagten på de kreative, legende projekter. Og han er glad for, at der er fundet tre udviklingsorienterede projekter:

- Det værd at bemærke, at de tre projekter tydeligt har som mål – også i tiden efter projektperioden - at forstærke de kreative, legende kompetencer på Fyn. Det er netop meget vigtigt, at vi hele tiden arbejder på at blive bedre til at udnytte vores kreative potentiale. Vi har meget ambitiøse mål for udviklingen de næste 10 år, og det kræver også, at vi har evnen og viljen til at tænke nyt og anderledes. Det er samtidig vigtigt, at vi hele tiden har med klare mål: At kreativiteten og legen fører til konkrete projekter, håndgribelige produkter og virkelige job, siger Erik Laumand.

 

Projektleder Anette Pihl Nielsen er tilfreds med de tre projekter, og hun er ikke i tvivl om, hvorfor leg skal være en del af Odenses udviklingsperspektiver:

- Projekterne viser i 1:1, hvordan en legende tilgang kan bruges til at skabe udvikling. Til at skabe anderledes oaser i byen, til at styrke de studerendes evne som i værksættere og til at skabe interesse for teknik og robotter. Dermed er alle tre projekter stærke eksempler på, at man finder nye veje og koncepter, når man udfordrer vanetænkningen, siger Anette Pihl Nielsen.

 

Udviklingsforum Odense modtog i alt 35 projektforslag, men foreløbigt har altså kun tre fundet vej til realisering. De tre projekter vil bl.a. blive præsenteret på den første konference om leg og læring i Odense den 11. november i år.

 

Læs mere på www.udviklingsforumodense.dk

 

Yderligere information fås ved henvendelse til:

Projektleder Anette Pihl Nielsen på telefon 29 33 54 33