Filmfestival for alle aldre i Vollsmose Kulturhus
Salaam Karavane henvender sig især til børn, unge og deres lærere med den unikke kombination af film og personlige fortællinger fra oplægsholdere.
Tilsammen skaber det en stærk cocktail af dialog og kulturelforståelse, med Vollsmose Kulturhus som ramme. Også de voksne får mulighed for at opleve et festfyrværkeri af film fra alle verdens hjørner i Vollsmose Kulturhus.
Film skaber forståelse for alle
Salaam DK åbner sammen med Vollsmose Kulturhus dørene for fire dage med film og debat.
Alle interesserede voksne, skoleklasser, samt de største børn i børnehaverne, kan bruge filmmediet som indgang til at snakke om den flerkulturelle virkelighed, vi lever i, og om de problemer og muligheder, der opstår, når forskellige kulturer mødes.
Salaam DK står bag Salaam Karavane. Organisationen har gennem de seneste 5 år løbende præsenteret både børn og voksne i Danmark for film om kulturmødet, samt film om og fra fjerne kulturer.
Især skoleprogrammerne har gennem årene været en stor succes, og netop derfor satser Salaam DK i år på et udvidet skoleprogram via Salaam Karavane, der kommer rundt til byer i hele Danmark.
Vollsmose Kulturhus gæstes af Grønland, Iran, Kina…
Under Salaam Karavane i Vollsmose Kulturhus vil publikum, store som små, møde mange forskellige nationaliteter, både på det store lærred og ansigt til ansigt.
Man kan blandt andre møde den herboende iranske Mehrdad Zamani. I forbindelse med Marjani Satrapis selvbiografiske og forunderlige Iranske animationsfilm Persepolis, vil Mehrdad Zamani komme ind under huden på den iranske kulturs drastiske udvikling, ikke mindst dens indflydelse på hans eget liv.
Aftenvisningerne for de unge og de voksne inkluderer også Libanons første kassesucces, den bevægende roadmovie Bosta. Ifølge panelet fra DR2 programmet Smagsdommerne: "er en film, der bør ses!" Forevisningen er gratis.
I dagtimerne kan børnene i folkeskolen glæde sig til at se film og animationsfilm fra Mozambique, Cuba, Kina, Guatemala og Pakistan i visningen af Børns verden & alverdens børn.
Dagsprogrammet byder også på grønlandske sagn i tegnefilmen Drengen der ville gøre det umulige, som efterfølgende levendegøres af Alina Ulsøe, der er født og opvokset på Grønland. Forevisningerne koster kr. 10,- pr. pers.
For yderligere information og det fulde program for Salaam DK se:
www.salaam.dk eller kontakt presseansvarlig Celeste Elizabeth Arnold på tlf. 32 118 188 / 22 44 48 35 eller e-mail celeste@salaam.dk
Salaam DK er blandt andre støttet af Region Syddanmark og Odense Kommune.