Søndagscafeen med spændende ny forfatter
Forskeren og forfatteren Jesper Lemmich gæster Hovedbibliotekets Søndagscafé. Og han har en helt speciel historie at fortælle. Dels har han skrevet en af årets bedste danske spændingsromaner, og dels er historien bag romanen noget ganske særligt. Hør ham fortælle om sin delvis selvbiografiske roman "Den tabte by", om Ecuador og om alkoholmisbrug.
Arrangementet finder sted i Hovedbibliotekets Kulturperron, Odense Banegård Center søndag den 11. november kl. 11.00.
Der er gratis adgang.
"Den tabte by" udkom på Gyldendal i foråret og er en thriller i bedste le Carré-stil.
Den handler om den alkoholiserede biokemiker, Josef Kristensen, der havner i et projekt i Ecuador, hvor der skal udvikles en vaccine mod smitsom leverbetændelse ud fra genmodificerede tomater. Det går imidlertid snart op for ham, at et eller andet er gået helt galt i forskningsprojektet!
Men "Den tabte by" er andet og mere end en spændingsroman. Det er også en rejsebeskrivelse og en bog om alkoholisme.
Selv fortæller han:
"Jeg arbejdede som forsker i 1998 og var godt i gang med at drikke mig selv ihjel, da jeg som et sidste desperat forsøg på at gøre noget ved min håbløse situation flygtede fra alt og alle til Sydamerika uden nogen intention om nogensinde at vende tilbage til Danmark. Jeg ankom om aftenen d. 21. maj 1998 i Quito på præcis samme tidspunkt som Josef, hvor jeg flyttede ind på hotellet Recidencial Marsella (Hostal Machala i romanen).
Hvad det præcist var, der skete på de godt ti måneder, jeg herefter rejste rundt i Syd- og Centralamerika er svært at forklare, og det er vel også derfor, at jeg er nødt til at gøre det i metaforisk form med en roman, men det er helt klart, at der ligesom med Josef skete en transformation inde i mig, som fik mig til at indse, at jeg var alkoholiker (den indsigt som Josef får under samtalen med Daniel i Ciudad Perdida - bogens klimaks) og at jeg måtte handle på denne indsigt. Det er også klart, at det var den helt unikke atmosfære af praktisk spiritualitet, magisk realisme, tynd bjergluft, osv. i Sydamerika, der var katalysatoren for denne proces.
Da jeg kom hjem fra Sydamerika i marts 1999, startede jeg i AA (den 30/3-07 tog jeg min sidste drink) og det har været min vej lige siden. I dag, hvor jeg netop er fyldt 40, er jeg vendt tilbage til forskermiljøet for første gang siden 1998 (efter en årrække som bl.a. sælger og selvstændig coach) og arbejder nu som afdelingsleder for 25 skønne og kreative forskere på Haldor Topsøe."