Odense Kommune tager ansvar som social arbejdsplads
Kommunens antal af afklaringspladser skal fordobles fra de 100 helårspladser, der findes i dag, til ca. 200. Et afklaringsforløb varer normalt tre måneder, og er et tilbud til den ledige om at indgå
på en virkelig arbejdsplads. Op til 400 ledige borgere mere end i dag vil altså få mulighed for at
komme i jobtræning i kommunen.
En afklaringsplads er en slags praktikplads for de ledige, som får mulighed for at få afprøvet, hvad de kan og ikke kan klare, og hvad de har brug for at træne på en arbejdsplads.
Jobkonsulenterne har haft stor succes med at skaffe ledige i fleksjob, afklaringspladser og jobtræning hos private virksomheder. Og nu er det altså tid for kommunens egne ca. 800 arbejdspladser at gøre en indsats for at bringe de svageste ledige tættere på et liv på arbejdsmarkedet.
- Mange af disse ledige er langt fra arbejdsmarkedet og har store problemer udover ledigheden. Vi er fuldt ud klar over, at det er en udfordring for arbejdspladsen at tage imod dem. Derfor er der lagt vægt på, at arbejdspladsen ikke skal stå alene med vanskelighederne, hvis der opstår problemer, siger jobcenterchef Jørgen Peter Holst.
For at fortælle om jobcenterets tilbud i forbindelse med afklaringsforløbene og for at starte en dialog, er en række ledere og medarbejdere inviteret til konference om social ansvarlighed på torsdag.
Her vil Dacapoteateret lægge op til debat om, hvad et socialt ansvar indebærer, og hvordan man tackler udfordringen. Pressen er velkommen.
Projektet er blevet til i forbindelse med regeringens indsats ”En ny chance til alle”. Den giver kommunerne pligt til at aktivere alle ledige – også de svageste – så meget som muligt.
Målet er på langt sigt at mindske arbejdsløsheden, afklare den enkelte i forhold til arbejdsmarkedet, gøre det nemmere for kommunen at rekruttere medarbejdere og i sidste ende forbedre kommunens økonomi.
Kontaktperson: Jørgen Peter Holst, tlf. 65 51 40 70, e-mail: jph@odense.dk
Pressefolk, der ønsker at komme på besøg i løbet af konference, kan meddele dette til kommunikationskonsulent Camilla Qvistgaard Dyssel på tlf. 65 51 10 23 eller e-mail: cqd@odense.dk