Spring til indhold
Nyhed

800.000 kr. til digital kulturformidling på Fyn

24-08-2007

800.000 kr. til digital kulturformidling på Fyn

 

Et fynsk samarbejde mellem Odense Bys Museer og syv kulturinstitutioner har modtaget 800.000 kr. fra Kulturministeriets til udvikling af Historisk Atlas Fyn.

 

I december 2006 åbnede kulturminister Brian Mikkelsen www.Historisk Atlas Fyn.dk – et web-site udviklet af Odense Bys Museer for at give fynboer som turister en interaktiv guide til Fyns kulturarv.

 

Et bredt samarbejde mellem otte fynske museer, arkiver og biblioteker har nu fået 800.000 kr. fra Kulturministeriets "Pulje til kultur i hele landet". Sammen med et tilsvarende beløb fra lokale kilder er der skabt grundlag for et pilotsamarbejde om kunst- og kulturhistorisk formidling på Fyn. Samarbejdspartnerne er Odense Bys Museer, Nyborg Museum, Faaborg Museum, Faaborg Kulturhistoriske Museer, Odense Stadsarkiv, Odense Centralbibliotek samt Statens Arkiver med Landsarkivet for Fyn og Dansk Data Arkiv.

 

Samarbejdsprojektet skal bringe kulturformidlingen endnu tættere på brugernes gadedør. Historisk Atlas Fyn skal nu for alvor dække hele Fyn. Eksempelvis vil en af partnerne i samarbejdet, Faaborg Kulturhistoriske Museer, kraftigt øge formidlingen af Faaborg-Midtfyn Kommune til gavn for lokale og besøgende.

 

De forskellige deltagende institutioner med deres forskellige faglige opgaver og geografiske rammer giver faglig mangfoldighed. Eksempelvis behandles de kunsthistoriske temaer sammen med kulturhistoriske emner – som to integrerede dele af den samme fortælling om, hvordan landskabet har set ud og er blevet skildret. Arkiver og biblioteker giver mulighed for at dykke dybere ned i enkeltområder og emner.

 

De otte institutioners samarbejde er et pilotprojekt, der skal bane vejen for at samarbejde om Historisk Atlas Fyn, som inkluderer alle relevante og interesserede fynske kulturformidlende institutioner.

 

I forbindelse med uddeling af midler fra "Puljen til kultur i hele landet" udtaler Brian Mikkelsen: "Jeg er glad for at støtte en række meget forskelligartede projekter, der handler om såvel formidling, samarbejde mellem kulturinstitutioner og produktion af kultur på højt niveau. Projekterne viser, at der tænkes nye tanker i danske kulturliv".

 

Link til historisk atlas.

 

Yderligere information fås hos:

Formidlingschef Asger Lorentzen, tlf. 6551 4610 / 2090 1323

Museumsinspektør Jens Toftgaard Jensen, tlf. 6551 4654 / 2481 0191