Spring til indhold
Nyhed

16.000 stykker frugt til skolebørn

22-05-2007

Alle elever - små som store - og deres lærere på Kragsbjergskolen, HC Andersen skolen, Hunderupskolen og Giersings Realskole tilbydes hver dag i denne uge gratis frugt i det første store frikvarter. Børnene skal på egen krop teste, hvad det betyder for deres velvære at få en vitaminindsprøjtning om formiddagen.

 

Den gratis frugtordning er et led i Fødevareministeriets projekt Frugtkvarter i samarbejde med bl.a. Kræftens Bekæmpelse "6 om Dagen", som har til formål at få flere børn til at spise mere frugt og grønt. Frugten er sponsoreret af ISS Frugt, som ønsker at afprøve et nyt skolefrugtkoncept "Kassen i klassen".

 

-Mange børn bliver sultne i løbet af formiddagen, blandt andet fordi de får en utilstrækkelig morgenmad med for meget sukker - eller slet ingen morgenmad. En spørgeskemaundersøgelse blandt elever i 7.-9. klasse i Odense Kommunes skoler har vist, at en trediedel af eleverne fravælger morgenmad og der er generelt langt til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Et frugtkvarter om formiddagen, vil give eleverne energi og bedre koncentration, udtaler Rådmand Jane Jegind.

 

Eleverne på de fire testskoler får hver dag leveret en kasse med frugt f.eks. banan eller pære, men også en ny sort af skoleagurker med en nøddeagtig smag vil være i sortimentet. Når ugen er omme skal elever og lærere besvare et spørgeskema, der bl.a. handler om deres oplevelser med frugtordningen.

 

Referencer:

www.odense.dk. Rapporten Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser i Odense Kommune.

www.frugtkvarter.dk

 

Kontaktpersoner:

Rådmand Jane Jegind, Børn -og Ungeforvaltningen, tlf, 6551 5000, Email jmj@odense.dk

Konsulent Kim Melsen, Skoleafdelingen, tlf. 6551 5115, Email kkm@odense.dk

Koordinator Lars Sylvester Larsen, Kofoed&Larsen, tlf. 66113821/28999094 Email lars@kofoedoglarsen.dk

 

Venlig hilsen

Jane Jegind

Rådmand

Odense Kommune

Børn- og Ungeforvaltningen