Spring til indhold

Udviklingsforum skal sikre erhvervsresultater i 2007

Ny erhvervs- og vækstpolitik i Odense: Udviklingsforum skal sikre resultater i 2007

 

Odenses nye erhvervs- og vækstpolitik blev i dag præsenteret for Odenses erhvervsliv, som har været drivkraften bag politikkens tilblivelse. Politikken blev modtaget godt, og der var mange konkrete løfter om støtte og samarbejde, når politikken skal gøres til virkelighed.

 /upload/erhverv/erhvervskonference-13web.jpg

Bent Dyssemark, borgmester i Nordfyns Kommune: Vi andre er afhængige af væksten i Odense, så vi vil meget gerne indgå i det fremtidige samarbejde. 

 

-Vi var mange, der blev overraskede over rapporten fra Copenhagen Economics, der viste, at Odense på velstandsområdet ligger på en 14. plads ud af 19 regioner indledte Jan Boye. Da vi startede arbejdet her i foråret gav alle heldigvis hinanden håndslag på, at det skulle der gøres noget ved. Vi har indgået et forpligtende samarbejde, så I er alle forpligtede de næste ti år. Det er vigtigt, at vi udnytter alle de kvalifikationer vi har i vores by. Og derfor er det dejligt, at så mange institutioner og virksomheder har deltaget i processen og er mødt frem i dag.

 

Næste skridt er at etablere et strategisk udviklingsforum i starten af 2007, som skal sørge for, at de mange visioner bliver til handling. Forummet kommer bl.a. til at bestå af personer, som har været med i arbejdsprocessen og skal sikre resultater allerede i 2007. Og resultater skal der til,

for det er ambitiøse mål, der er sat for de næste 10 år:

 

  • Øget produktivitet pr. ansat i det private med 10.000 kroner.
  • Tiltrække eller fastholde yderligere 5000 højtuddannede.
  • Samlet beskæftigelse øges med 10.000 pers.

 

Stadsdirektør Jørgen Clausen præsenterede politikken med disse ord: Man kan sige, at en politik bare er ord, men at ord forpligter og at vi nu har fælles fodslag om, at vi skal nå dertil. Processen har været udtryk for en fælles forståelse.  Jeg er sikker på, at hvis vi har et fælles mål, skal vi nok få sat kød og blod på ordene. Det handler om vores evne til at samarbejde på kryds og tværs. Og det er en øvelse for os alle.

 

 

Rapporten fra Copenhagen Economics viser, at der er plads til forbedringer og nu skal der sættes ind på, at Odense skal gøres til en af landets førende og mest velstående regioner i løbet af de næste 10 år. Indsatsområderne er:

 

  • Den legende og lærende by
  • Den innovative by
  • Den globale by
  • Den dynamiske

 

 

Der er ud over allerede eksisterende erhvervsmidler afsat 26 mio. kr. over de fire næste år til erhvervs- og vækstpolitikken og til branding Odense.