Odense markerer sig som Danmarks Cykelby
Cykeltrafikken stiger fortsat i Odense efter flere års målrettet indsats. Nyt EU-projekt støtter nye tiltag på cykelområdet for både at fremme sundheden, men også integrationen af etniske børn.
Cykeltrafikken i Odense stiger stadig efter flere års vækst. Fra 1999 til 2002 satte Odense en hel række nye initiativer i gang, som led i projektet "Odense - Danmarks Nationale Cykelby". I perioden steg cykeltrafikken med 20%, og det har derfor været spændende om denne udvikling kunne holdes.
Tallene fra de sidste 3 år viser, at udviklingen er stigende. Fra 2003 til 2004 steg cykeltrafikken med knap 2%, og året efter blev det til en stigning på 7%.
"Vi er meget glade for denne udvikling, der viser, at en bevidst og målrettet indsats på cykeltrafikkens område kan betale sig. Den fortsatte vækst går desuden imod de nationale målinger, der viser et fald. Tendensen er også vigtig, fordi cykling er en meget vigtig brik i Odense Kommunes sundhedsstrategi" siger rådmand Anker Boye.
Odense Kommune har netop fået tilsagn fra EU om støtte til et nyt projekt, MoCuBa. Projektet vil omfatte en ny sundhedsplan, der sigter på at styrke kommunens sundhedsinitiativer. Endvidere vil der blive iværksat en ny kampagne med henblik på at få specielt børn af anden etnisk oprindelse til at cykle lige så meget som danske børn og derved også fremme integrationsindsatsen. En anden aktivitet går ud på at fremme Odense som udgangspunkt for en øget cykelturisme på Fyn.
Se mere på:
www.cykelby.dk - hent billedemateriale og læs mere om vores forskellige initiativer
www.mocuba.net - om projektet og partnerbyerne
For yderligere oplysninger kontakt civilingeniør Troels Andersen, ta@odense.dk eller på telefon 65 51 27 51.
Anker Boye
Rådmand
By- og Kulturforvaltningen
Nørregade 36 - 38
Odense Slot
5000 Odense C
Tlf.: 66 13 13 72