Images of The Middle East
Pressemeddelelse fra Kultursekretariatet
25 frames pr. sekund med mellemøstlig inspiration
Video Clip Cup
en spændende udfordring for alle, som har lyst til at lave deres egen kortfilm. Men det skal gå stærkt: På 2 døgn skal hver deltager skrive, filme, klippe og mixe en kortfilm baseret på et tema, som først afsløres ved konkurrencens start...
I år er konkurrencen et samarbejde mellem Odense Filmfestival og den landsdækkende kulturfestival Images of the Middle East.
Video Clip Cuppen sættes i gang i forbindelse med Odense Filmfestivals åbning tirsdag den 15. august.
Her brydes kuverten med det hemmeligholdte tema, og så tikker stopuret....
Vinderfilmene kåres til festivalens prisoverrækkelse og vises i en festivalbiografer i Odense lørdag den 19.august.
Vinderfilmene udvælges af Video Clip Cup juryen, som består af Marianne Holst Hyrlov - journalist og redaktionschef på TV2/FYN, Rikke Schubart - mag. art. og ph.d., Syddansk Universitet Odense og Martin Karlsson - instruktør og fotograf.
Det er stadig muligt at tilmelde sig som deltager.
Læs mere på www.filmfestival.dk
Stærk start på Festivalens musikprogrammet i Odense med den unge tyrkiske Mercan Dede på Amfiscenen fredag den 18.august kl 21.00
Mercan Dede - Breath, sufi clubbing, Tyrkiet
Uden overdrivelse er denne unge tyrkiske musiker et af de vigtigste nye navne i tyrkisk musik. Hans genialitet består i, at han på den ene side mestrer traditionelle tyrkiske instrumenter og samtidig er en cutting-edge elektronisk musik-skaber.
Da Mercan Dede fornylig blev valgt til at opføre et stort musikalsk stykke i en 1200 år gammel fransk katedral, lød begrundelsen: . "Han har den traditionelle sufikultur inde under huden, han hædrer den tyrkiske musikalske arv med sit spil på ney-fløjten, og han er på forkant med udviklingen på den elektroniske scene, som forbindes med vesten."
Hans kosmopolitiske væsen spejles også i hans valg af musikere, som spænder over kurdere, armenere, musikere fra moske-traditionen samt tyrkiske romaer.
"Det er absolut en måde at bygge broer på. Hvis ikke musik kan bringe folk sammen, så ved jeg ikke hvad der kan. Det er smukt at opleve hvordan vi kan mødes. På den måde kan vi give en vigtig besked til verden; vi kommer på scenen i to timer og glemmer alt om vores baggrunde.
I vores tid er der jo en kolossal polarisering mellem kristendommen og islam og mellem vest og øst, og det er rigtigt rart at være med i projekter, der går imod den udvikling.", fortæller Mercan Dede.
Der er fri entré til koncerten på Amfiscenen kl.21.00. (i tilfælde af regnvejr afvikles den på Magasinet)