Spring til indhold

Odense har fået sin første politik om frivilligt socialt arbejde

Odenses første politik om frivilligt socialt arbejde er nu en realitet.

Byrådet vedtog politikken i september, og det er godt nyt for Odenses godt 100 frivillige sociale foreninger og organisationer, der selv har været med til at præge politikkens indhold.

 

Frivillighedspolitikkens mål 

Et af frivillighedspolitikkens fornemmeste mål er at styrke og synliggøre samarbejdet mellem Odense Kommune og Odenses frivillige sociale foreninger og organisationer. Politikken er et led i Odense Byråds ønske om at sætte større politisk fokus på det sociale område i Odense, og Byrådet vedtager i dag, den 11. oktober 2006, at øge budgettet til det frivillige sociale arbejde betydeligt.

 

Nyansat frivillighedskoordinator 

Odense Kommune har allerede som et led i den øgede fokus på området ansat en frivillighedskoordinator, der fremover skal være bindeled mellem de frivillige sociale foreninger og organisationer og kommunen.

 

De forskellige arbejdsgange i forbindelse med ansøgning om økonomisk støtte, ansøgningsfrister og ansøgningskriterier er med frivillighedspolitikken også blevet væsentligt nemmere at gå til, og sidst men ikke mindst er der med politikken nu skabt en entydig indgang til kommunen for de frivillige sociale foreninger og organisationer.

 

"Jeg er meget glad for, at Odense Byråd nu har vedtaget en frivillighedspolitik for Odense," siger Rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Erik Simonsen. "Der foregår et omfattende frivilligt socialt arbejde i vores by hver eneste dag, og netop den indsats værdsætter Odense Byråd meget højt! Den nye frivillighedspolitik skal være med til at sætte større politisk fokus på det frivillige sociale arbejde i Odense og samtidig styrke dialogen mellem kommunen og de frivillige sociale foreninger og organisationer. Det er et fantastisk stykke arbejde, der dagligt bliver udført af de mange tusinde frivillige ildsjæle i Odense. Det er et arbejde, der kræver mod til at se problemramte medmennesker i øjnene, og som kræver gennemslagskraft for at synliggøre nye problematikker for os politikere. Det er et arbejde, der fortjener gode og strukturerede rammer, og det bidrager Odenses frivillighedspolitik nu med."

 

Social vejviser 

Ud over den nyansatte frivillighedskoordinator er Odense Kommune også ved at udvikle sin hjemmeside med henblik på at oprette en ’social vejviser’. Vejviseren skal være med til at skabe et overblik over det frivillige sociale arbejde, der foregår i Odense.  

 

Det frivillige sociale arbejde i Odense

Der er i Odense godt 100 frivillige sociale foreninger og organisationer. Kendetegnende for det frivillige sociale arbejde er, at indsatsen kan være med til både at forebygge og afhjælpe samfundsproblemer som bl.a. ensomhed, sygdom og marginalisering. Hjælpen udmøntes i mange forskellige aktiviteter som fx besøgsvennetjenester, samtale- og sorggrupper og rådgivning.

 

Odenses nye frivillighedspolitik kan læses på www.odense.dk  

 

Yderligere oplysninger: Rådmand Erik Simonsen – telefon 65 51 40 00 / 28 94 11 09

Frivillighedskoordinator Berit Sørensen – telefon 65 51 45 26