Spring til indhold
Nyhed

Danmarks første cykelruteplan

10-02-2003
Ny cykelruteplan på internettet giver cyklister mulighed for at vælge den optimale cykelrute, udenom vejene med mest trafik.

Cyklister i Odense Kommune får nu en cykelruteplan i stil med den velkendte ruteplanlægger fra Krak. Cyklisten kan gå på internettet og indtaste start- og slutadresse, og kan herefter vælge enten den korteste rute eller den anbefalede rute.

Den anbefalede rute tager hensyn til familier, børn og ældre. Ruten er derfor fortrinsvis på cykelstierne og mindre befærdede veje, hvilket kan betyde, at cyklisten skal cykle længere end den korteste rute, men at ruten vil være mere behagelig og ikke mindst mere sikker.

"Vi forventer, at løsningen ikke bare hjælper cyklisterne i hverdagen, men at et højteknologisk tilbud er med til at styrke cyklisternes image som en ligeværdig trafikantgruppe" udtaler projektleder Troels Andersen fra Odense Kommune.

Det er indtil videre Danmarks første cykelruteplan på internettet, men Kraks Forlag forventer, at det også bliver udbredt i andre af landets kommuner. Krak har allerede fået flere henvendelser fra interesserede kommuner, som synes idéen er god og brugbar.

Cykelruteplanen ligger på Odense Cykelbys hjemmeside www.cykelby.dk.

Yderligere informationer hos projektleder Troels Andersen, Park- og Vejafdelingen, Odense Kommune, tlf. 6551 2751 eller hos projektkonsulent Gitte Hyldahl NIelsen, Odense Cykelby, tlf. 66 14 33 48.

Park- og Vejafdelingen
Nørregade 36 - 38
Odense Slot, indgang M
5000 Odense C
Tlf.: 66 13 13 72
Fax: 65 91 96 81
E-mail: pva.mtf@odense.dk