Spring til indhold

Jobcenter omskoler ledige til virksomhederne

Da Bladt Industries skulle bruge 200 svejsere til en ny fabrik i Lindø Industripark henvendte de sig til jobcentre i Odense og Kerteminde. Gennem omskoling og efteruddannelse fik 200 tidligere Lindø-værftsansatte job hos Bladt Industries.

Da den Aalborg-baserede virksomhed Bladt Industries fik en ordre på 41 stålfundamenter til havvindmøller, var der ikke plads til at producere dem i Aalborg. Bladt rettede derfor blikket mod det lukkede Lindø-værft i Munkebo på Fyn, som har de rette fysiske rammer. Men der var også brug for 200 svejsere. I stedet for selv at rekruttere medarbejderne henvendte Bladt Industries sig til jobcentrene i Odense og Kerteminde.

”Vi skulle bruge medarbejdere med specifikke kompetencer, da Bladts arbejdsprocesser indeholder svejseteknikker, der ikke umiddelbart er hverdagskompetencer hos en almindelig svejser”, fortæller fabrikschef Henrik Victor Hansen, Bladt Industries.


En hurtigt udrykkende indsats gør en forskel

Det skulle gå hurtigt med den store rekruttering, da produktionen efter planen skulle i gang i juni 2013. I løbet af tre måneder skulle de 200 svejsere være klar. Så jobcentret i Odense kom på en stor, men kærkommen opgave. ”Mange af de godt 1.200 fyrede fra Lindø-værftet var ufaglærte. Men sammen med Bladt Industries fandt vi ud af, hvilke kompetencegivende kurser eller fag, der var nødvendige for at opkvalificere de tidligere Lindø-folk. Vi skabte derfor kontakt mellem Henrik Victor Hansen, kandidaterne og uddannelsesstederne, så de fik de kompetencegivende kurser eller fag, som Bladt Industries krævede”, forklarer virksomhedskonsulent Jan Klimek fra Jobcenter Odense.

Parløb med Kerteminde
Jan Klimek kørte parløb sammen med en kollega fra Jobcenter Kerteminde om at løse rekrutteringsopgaven sammen med Bladt Industries. I samarbejde med Henrik Victor Hansen udvalgte de to virksomhedskonsulenter 200 af de tidligere ansatte fra Lindø-værftet, som derefter blev omskolet.

”Virksomhedskonsulenterne fra jobcentrene var supergode, fordi de vidste nøjagtigt, hvad vi ville have, og slukkede ikke vores håb om at få det ved at henvise til diverse begrænsende paragraffer og regler”, fortæller fabrikschef Henrik Victor Hansen og slutter: ”Uden samarbejdet med jobcentrene, EGF-sekretariatet og AMU-Fyn havde det ikke kunnet lade sig gøre at få produktionen op at stå på så kort tid”, siger Henrik Victor Hansen.

Borgmesterforvaltningen