Regionale tilbud og Livslinjen
Du har adgang til flere muligheder for hjælp og vejledning i Region Syddanmark.
Online behandlingstilbud til børn og unge 12-17 år med angst
Deltag i afprøvningen af et nyt digitalt behandlingstilbud til unge med angst.
Behandlingsprogrammet til unge består af 11 online moduler med kognitiv adfærdsterapeutiske teknikker til at mindske angst.
Selvmordstanker er i de fleste tilfælde ikke udtryk for et ønske om at ville dø. Ofte handler det om, at en situation er blevet uoverskuelig eller gør for ondt. I sådanne situationer kan selvmord fremstå som den eneste løsning.
Livslinjens rådgivere er der for at hjælpe dig til at sætte ord på det, der er svært og for at hjælpe dig til at se andre muligheder end selvmord.
Du kan kontakte Livslinjens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05
BØRNE- OG UNGDOMSPSYKIATRI ODENSE – AMBULANT BEHANDLING
Odense Børne- og Ungdomspsykiatri har to ambulatorier med tilhørende teams. Ambulatorierne udreder og behandler børn og unge 0-17 år, der ikke er indlagt.
BØRNE- OG UNGDOMSPSYKIATRI ODENSE – UNIVERSITETSFUNKTION
Dag- og døgnafsnittet modtager børn og unge i alderen 6-17 år med alvorlige psykiatriske symptomer og/eller svært forstyrrede adfærdsmønstre. Afsnittet er opdelt i 4 enheder i forhold til alder og psykisk lidelse.
CENTER FOR ADHD - FORSKNING, FORMIDLING OG KONSULENTBISTAND TIL FAGPERSONER
Centret er med til at sikre ensartede tilbud af høj kvalitet i behandlingen af ADHD i Region Syddanmark. Centeret forsker på ADHD-områder, formidler specialviden, og yder konsulentbistand samt sparring til fagpersoner.
CENTER FOR SELVMORDSFOREBYGGELSE - FOR FAGPERSONER
Centeret er med til at sikre et ens behandlingstilbud af høj kvalitet til selvmordstruede patienter, fremme udviklingen og dele viden om selvmordsforebyggelse både regionalt, nationalt og internationalt.
Hvis du har været udsat for seksuelt overgreb eller voldtægt, kan det være nødvendigt at blive undersøgt på Center for Voldtægtsofre. På hjemmesiden kan du læse mere om undersøgelser, efterfølgende psykiske reaktioner og evt. politianmeldelse ved seksuelle overgreb.
Formålet med Fremskudt funktion er, at børn og unge i mistrivsel og deres familie oplever at få hurtig hjælp. Indsatsen fokuserer på, hvad barnet eller den unge har brug for, for at kunne bevare en normal hverdag. Målgruppen er børn og unge fra 6 - 17 år, som er i mistrivsel.
På hjemmesiden finder du en oversigt over de forskellige teams i Lokalpsykiatrien i Odense.
Lokalpsykiatriernes formål er, at de fleste voksne med en psykisk sygdom kan få behandling ambulant - i lokalpsykiatrien eller hjemme hos sig selv.
ODENSE – PSYKIATRISK BEHANDLING FOR VOKSNE
Afdelingen behandler voksne i alderen 18 år og opefter og har 7 sengeafsnit samt 1 lokalpsykiatri med specialiserede teams.
Vi kan hjælpe dig med akut psykisk sygdom døgnet rundt
Psykiatrisk skadestue kan hjælpe dig med akutte psykologiske problemer. Skadestuen er døgnåben. Ring til os i forvejen, så er vi klar til dig, når du kommer. Du har også mulighed for at få en samtale med en behandler over telefonen.
Det Nationale Partnerskab til forebyggelse af selvmord og selvmordsforebyggelse står bag denne hjemmeside, der samler og deler information og viden på tværs af regionerne om forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg.